רק לפני שלושה ימים דווח על תסמינים חדשים של נגיף הקורונה. מומחים מהאיגוד הבריטי לרפואת אף-אוזן-גרון חשפו כי אובדן חוש טעם וריח הם תסמינים שחזרו על עצמם בקרב מטופלים שלא הראו תסמינים אחרים נפוצים יותר. כעת מדווחים כי ייתכן שישנו תסמין נוסף ופחות מוכר שיכול להצביע על התפתחות של נגיף הקורונה בגוף - אדמומיות בעיניים. 

 לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

צ'לסי ארנסט, אחות שעובדת בדיור מוגן בוושינגטון שספג מכה קשה של נגיף הקורונה, טוענת כי אחד הסימנים הנפוצים ביותר שראתה במטופלים עם קורונה, הוא אדמומיות בעיניים - כך לפי דיווח של ה-CNN. הדיור המוגן שבו צ'לסי עובדת עלה לכותרות בארה"ב לפני כשבוע וחצי בשל כמות נדבקים ומתים גבוהה במיוחד. כ-37 דיירים נפטרו כתוצאה מסיבוכים של וירוס הקורונה ומתוך 180 אנשי צוות במקום, כ-50 אובחנו בקורונה. "זה משהו שראיתי בכל אחד מהם", אמרה ארנסט. "יש להם מעין אלרגיות בעיניים". לטענתה, הצוות הרפואי בדיור המוגן, כולל גם רופאים שעובדים בבית חולים בסמוך, כולם שמו לב לתסמין המשונה והפחות נפוץ. 

"זה לא שהחלק הלבן של העין אדום. אלא יותר נראה כמו מעין צללית אדומה מחוץ לעין", הוסיפה ארנסט. "היו לנו מטופלים שרק היו להם אדמומיות בעיניים כתסמין היחידי שראינו, שפונו לבית חולים ונפטרו שם. היה אפילו רופא ששאל אותי 'יש להם את העיניים האדומות?' והייתי עונה שכן. ואז הוא היה עונה, 'אני אמצא להם מיטה'. זו כנראה הדרך שבה זה משפיע על המטופלים הללו". 

מבחינת התסמינים של נגיף הקורונה, כפי שהם מוגדרים על ידי גורמים בריאותיים רשמיים - אדמומיות בעיניים לא מופיעה בין התסמינים הידועים למחלה. לכן סביר להניח כי מדובר בתסמין פחות נפוץ, או כזה שכנראה נפוץ יותר בקרב קשישים. 

עוד על נגיף הקורונה:

>> אז מה הבידוד החברתי הזה יכול לעשות לנו?
>> "הקורונה היא סתם מגפה עם יחסי ציבור"
>> האם זו הסיבה שהקורונה היכתה חזק באיטליה?

במקביל, ב-CNN מדווחים כי האקדמיה האמריקאית לאופתלמולוגיה הזהירה את חבריה על דיווחים לפיהם נגיף הקורונה קשור לדלקת הלחמית (או כפי שרבים מכנים אותה, "דלקת עיניים), מה שכמובן מוביל לאדמומיות בעיניים. אך מעבר למידע הזה, אין מידע נוסף התומך בטענות הללו. כנראה שנכון לעכשיו נצטרך להמתין לדיווחים נוספים שיאמתו את המידע ואולי בהמשך נראה את התסמינים הללו נוספים לרשימת התסמינים כפי שהיא מופיעה באתרים של ארגון הבריאות העולמי, המרכזים לבקרת מחלות ומניעתן (CDC) ומשרד הבריאות. 

עד אז, חשוב להזכיר כי חלק מההמלצות למניעת הידבקות היא הימנעות מלגעת בפנים, במיוחד באזור האף, הפה והעיניים. הימנעו כמה שיותר מלשפשף את העיניים ותמיד לשטוף ידיים היטב (לא פחות מ-30 שניות!) לפני שאתם נוגעים באזור הפנים, במיוחד העיניים.