עכשיו כשאנחנו נכנסים לחודשים הקרירים יותר, שמתאפיינים ביותר הצטננויות, דלקות גרון ושפעת – הסיכויים שמישהו יתעטש או ישתעל לידינו רק עולים. ועם מגפת הקורונה שממשיכה להשתולל, זה בהחלט מתכון ללחץ מוגבר מפני כל שיעול או התעטשות של אדם זר לידינו.

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

מלבד אמצעי הזהירות שכבר ידועים לכולנו מהרגע שנגיף הקורונה נכנס לישראל – שמירה על מרחק של שני מטרים לפחות, עטיית מסכה ושמירה על היגיינה – מה עוד אפשר לעשות כשאדם משתעל לידינו? מה אם זה קורה בחלל סגור, כמו אוטובוס, או בעבודה? איך מתמודדים עם סיטואציה כזו, שבימינו הרבה יותר מלחיצה מהרגיל?

פרדריק שרמן, מרצה בבית הספר לרפואה בבית החולים "מאונט סיני", שיתף בראיון ל-Atlantic טיפ שיכול לעזור במצב כזה. כשאדם משתעל או מתעטש לידכם, הוא ממליץ קודם כל לנשוף, כדי למנוע שתשאפו פנימה אוויר המכיל טיפות רסס. "כווצו את השפתיים, כך שפעולת הנשיפה תימשך זמן רב יותר. הזיזו את הראש לצדו הנגדי של האדם (שהשתעל/התעטש) והתחילו ללכת משם".

אישה עוטה מסכה (צילום:  Moha El-Jaw, shutterstock)
הכי חשוב: לעטות מסכה | צילום: Moha El-Jaw, shutterstock

עוד ב-mako בריאות:
>> התרופה לקורונה כבר כאן, למה לא משתמשים בה?
>> מחקר חושף: ההרגל הנפוץ הזה גורם לעלייה במשקל
>> תביעה: רופאה צעירה מתה בעקבות זריקת אפידורל

אמנם שיטה זו היא לא הבטחה לכך שלא תידבקו בנגיף, אך היא יכולה להפחית את מידת החשיפה שלכם לווירוס, במקרה שהאדם שהשתעל לידכם אכן נושא את הנגיף. הסיכויים שתחלו בקורונה הם כמובן גבוהים יותר, אם שאפתם מינון גבוה של הנגיף. בנוסף לכך, מחקרים הראו בעבר כי העומס הוויראלי (מספר עותקי הנגיף בכל מיליליטר דם) משפיע על מידת חומרת המחלה, כך שגם אם חלילה נדבקתם, זה יכול לעזור לכם.

הזמן ששהיתם לצד חולה קורונה משפיע לא פחות, כך שככל ששהיתם פחות זמן לצד אותו אדם שהשתעל או התעטש (בהנחה שהוא נשא קורונה), כך הסיכוי שלכם להידבק נמוך יותר.