מרוקו הצטרפה למדינות מוכות הקורונה: אתמול בערב דיווחו כלי התקשורת במדינה על מותה של קשישה בת 89 כתוצאה מסיבוך המחלה. על פי הדיווחים האישה חזרה לאחרונה מטיול באיטליה.

"הממשלה לא מוסרת פרטים רשמיים על הנדבקים בקורונה מחשש שהדבר ייפגע בענף התיירות במדינה שהוא אחד ממקורות ההכנסה העיקריים של מרוקו", אומר תושב קזבלנקה וגורם בקהילה היהודית במדינה בשיחה עם mako, "יש כאן בלאגן גדול אבל אנחנו לשמחתי בקהילה היהודית קיבלנו הוראות כיצד לפעול בתוך הקהילה ולהגן על עצמנו מפני המחלה".

בימים האחרונים התפרסם כי באופן רשמי נדבקו במחלה שלושה תיירים מצרפת, אב אשתו ובתם שביקרו בשבוע שעבר במרקש. הרופאים במרוקו מוחים על מחסור בציוד רפואי ועל כך שהצוותים הרפואיים בבתי החולים לא עברו הכשרות להתמודד עם המחלה.

קורונה במרוקו (צילום: FADEL SENNA, AFP)
קורונה במרוקו | צילום: FADEL SENNA, AFP

קיים מחסור של מסיכות במדינה והשוק השחור בתחום פורח ומשגשג בגלל הברחות של מסיכות מספרד למרוקו. אתמול שר הבריאות, חאלד עיד טאלב פיטר את הממונה מטעם משרדו על אזור טנג'ר בגלל שלא נערך כראוי להתמודד עם הנגיף ובעקבות מחאת הרופאים נגדו.

בכלי התקשורת במדינה מעריכים כי מאות נושאים את הנגיף, אך הממשלה לא חושפת את הנתונים הרשמיים. בשלב זה יצאה הוראה על הפסקת עישון נרגילות בתי קפה מה שככל הנראה יוביל להוראה על סגירתם המוחלטת.

"אף אחד לא באמת מיישם את ההוראות של הממשלה", מוסיף תושב קזבלנקה, "המרוקאים לא מפסיקים לעשן נרגילות ולא כולם מקפידים על שטיפת ידיים בסבון. יש פאניקה לצד שאננות יתר".

כ-20 אלף יהודים מקנדה, ארה"ב וצרפת אשר היו אמורים לחגוג את חג הפסח בבתי מלון בעיר מרקש שהוכשרו במיוחד עבורם ביטלו כמובן את הגעתם יחד עם מאות אלפי תיירים אחרים ובמרוקו חוששים שענף התיירות שהוא אחד ממקורות ההכנסה המרכזיים של המדינה יקרוס.