נכון להיום (ב'), נרשמו יותר מ-2 מיליון מקרי קורונה ויותר מ-160 אלף מתים ברחבי העולם. המגפה הצליחה להתפשט למדינות רבות בעולם שסובלות מפגיעה חמורה בשל התפשטות הנגיף, הן מבחינת נדבקים וקורבנות והן מבחינת נזקים משניים כמו פגיעה בכלכלה. דבר אחד שניכר לגבי מגפת הקורונה הוא שרוב המדינות לא היו מוכנות כלל למגפה כזאת. רבים תוהים כיצד אפשר היה להתכונן טוב יותר ויש הטוענים שיש דווקא לא מעט שאנחנו יכולים לעשות כבר עכשיו כדי למנוע את המגפה הבאה.
לפי המרכזים לבקרת מחלות ומניעתן בארה"ב, משערים כי שלוש מתוך כל ארבע מחלות זיהומיות בבני אדם – מקורן בבעלי חיים. ויש הסבורים כי אחת הסיבות לכך שרוב המחלות הזיהומיות בשנים האחרונות מגיעות מבעלי חיים היא התחממות גלובלית.
מחקר קבע: זיהום אוויר מעלה סיכוי למות מנגיף הקורונה
שינוי האקלים משפיע על בעלי חיים בדרכים שונות, אחת מהן היא הרס של אזורי המחייה הטבעיים שלהם. ככל שבני האדם תורמים להרס של אזורי מחייה, כמו יער האמזונס (שבני האדם השתמשו בכ-20 אחוז מהשטח לטובת חוות, כריתת עצים ועוד), כך הם באים יותר במגע עם חיות פרא ומחלות שונות שאותם בעלי חיים נדבקו בהן. מחקר מצא כי בין השנים 2003-2015, על כל 10 אחוז של יער האמזונס שאבד – עלו מקרי המלריה ב-3 אחוזים.
נוסף לכך, הרס היערות תורם לשינוי האקלים בדרך נוספת. יערות והעצים שבהם תורמים להפחתת שינוי האקלים בכך שהם מסירים את הפחמן מהאטמוספרה, שנאחסן בעצים. כשאנחנו שורפים עצים, כל הפחמן שבהם משוחרר החוצה וחזרה לאטמוספרה – מה שמוריד את איכות האוויר שאנו נושמים. ואיכות האוויר שחודר לנו לריאות היא משמעותית לבריאות שלנו. מחקר שפורסם לאחרונה הראה קשר בין רמות זיהום אוויר לסיכון גבוה יותר למות מנגיף הקורונה, שתוקף את הריאות שבהחלט עשויות להיות רגישות יותר אם הן נשמו אוויר מזוהם.
עוד על נגיף הקורונה:
>> רופאים צרפתים: מצאנו תסמינים חדשים לנגיף
>> כך ניו זילנד הצליחה למגר את הקורונה
>> "המגפה תדעך כמעט לגמרי בתוך שבועיים"
אז מה אנחנו יכולים לעשות כדי למנוע את המגפה הבאה? ובכן, קודם כל לדאוג לכדור הארץ, לבעלי החיים שבו ולאוויר שאנו נושמים. כל אחד מאיתנו יכול לתרום לשיפור מצבו של כדור הארץ בכל הנוגע להתחממות גלובלית, בין שזה מיחזור, הימנעות משימוש בפלסטיק ובחומרים שאינם מתכלים, לבדוק מהיכן הגיעו המוצרים שקנינו ואם מדובר בחברות שהורסות יערות לטובת המוצרים שלהן ובאופן כללי – פשוט לקחת את ההתחממות הגלובלית לידיים ולהבין שכל אחד מאיתנו יכול לעזור. אולי כך נצליח לא רק למנוע את המגפה הבאה, אלא גם להציל את בעלי החיים ולשפר את האוויר שאנחנו נושמים.
מגפת הקורונה היא אירוע שממשיך להתפתח ולהתעדכן. הדיווח הנוכחי נכון ליום ב' (20.04.2020) ועוד עשוי להשתנות. אנחנו משתדלים להביא לכם את הדיווחים העדכניים ביותר, אך חשוב להתעדכן מדי יום ביומו לאור השינויים הרבים.