לאורך היממה האחרונה משרד הבריאות בודק טעויות שבוצעו בדיווח על מספרי המתים מקורונה בישראל. זאת לאחר שהתברר כי הדיווחים בנושא אינם מלאים, וישנם כמה עשרות מתים נוספים שלא נכללו בנתוני המשרד. לפי הדיווחים הרשמיים, מניין נפטרי הקורונה עומד על 705 בני אדם, אך ל"גלובס" נודע כי לאחר תיקון טעויות הדיווח, יעלה המספר ב-71-100 בני אדם נוספים. מדובר בבני אדם שמתו בחודשיים האחרונים מהנגיף אך מותם לא דווח למשרד הבריאות.

גורם ממשרד הבריאות מציין כי הנושא נבדק בשעות אלה, אך לא ברור מה גרם לדיווחים השגויים. ככל הנראה, מדובר, בין היתר, במידע שהועבר לא כראוי בין מוסדות גריאטריים ובתי חולים פרטיים אשר דיווחו באופן נפרד לחמ"ל, ומשם למערכת הממוחשבת. אך התקלה נמשכה לאורך יותר מחודשיים, וכעת מדובר בתוספת משמעותית של נפטרי קורונה שלא נספרו במניין הרשמי במהלך יולי-אוגוסט.

בזמן שבחודשים האחרונים מתמודדת ישראל עם גל שני עוצמתי של קורונה המאופיין בתוספת של יותר מ-1,000 חולים ליום, למניין המתים משמעות כבדת משקל, שכן מקבלי ההחלטות נסמכים על נתוני התחלואה והתמותה בעת קבלת החלטות הנוגעות לניהול החיים האזרחיים והכלכליים לצד מגפת הקורונה. תוספת של יותר מ-10% למניין הקורבנות, עלולה להיות משמעותית.

למרות שמספר חולי הקורונה בישראל עולה בחדות מאז פרוץ הגל השני, התמותה בישראל נחשבת לנמוכה ביחס למדינות רבות בעולם. בשבועות האחרונים ישראל אמנם עקפה מדינות רבות בשיעור המתים לנפש לאחר עלייה במספר המתים, אך בדירוג העולמי, נמצאת ישראל במקום ה-59 ביחס של תמותה לנפש. מספר המתים למיליון איש בישראל עומד על 76 בני אדם, ואילו הממוצע העולמי על 99.9.

בניתוח שביצעו חוקרי האוניברסיטה העברית, המנטרים את התחלואה בישראל, נמצא כי תחזית התמותה "עולה בימים האחרונים", וכי "מעל ל-800 מתים בסה"כ (צפויים) לקראת סוף אוגוסט". כמו כן, לפי ניתוח עדכני של החוקרים המתפרסם הערב, נראה כי חלה עלייה מחודשת במספר החולים במצב בינוני מזה חמישה ימים, "עלייה שמעלה חשש לעלייה עתידית בכמות החולים במצב קשה ולפריצה של רמות התחלואה הנוכחיות".

ממשרד הבריאות נמסר בתגובה: "משרד הבריאות מצא שבחודשים יולי-אוגוסט חסרו 71 נפטרים מקורונה מפרויקט מגן אבות ואמהות. שר הבריאות יולי (יואל) אדלשטיין רואה את העניין בחומרה רבה. השר הנחה לבצע בדיקה מעמיקה ולהביא בפניו את ההמלצות תוך שבוע, כולל המלצות אישיות במידת הצורך. שר הבריאות מתכוון לפעול בשקיפות וליידע את הציבור בתוצאות הבדיקה ובמסקנותיו.

במקביל, מנכ"ל משרד הבריאות פרופ חזי לוי הורה לאחד את הדיווחים של מקרי התמותה מקורונה למקור דיווח אחיד של כל המוסדות הרפואיים, בכללם המוסדות הגריאטריים אשר ישוקפו במערכת הממוחשבת של משרד הבריאות בעדכון שוטף. עד כה המוסדות הגריאטריים ביניהם גם מוסדות פרטיים דיווחו באופן נפרד לחמל ומשם הועבר המידע למערכת הממוחשבת. כמו כן המשרד מבצע בדיקה האם יש מקרים נוספים שלא נוספו".