במהדורות החדשות השונות נוהגים לכנות את עובדי מערכת הבריאות בימים אלה כ״חיילים שנמצאים בחזית״, כלומר אלה שמתמודדים באופן ישיר עם וירוס הקורונה. זה כמובן נשמע הגיוני, אבל מתברר שיש לא מעט מקצועות נוספים שנמצאים בחזית המאבק, בעיקר אלה שמצריכים מגע ישיר עם אנשים.

לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

עיתון הניו יורק טיימס פרסם נתונים שנלקחו ממאגר O*NET, מאגר מידע ממשלתי של משרד העבודה בארה״ב אשר מפלח מקצועות שונים לפי היבטים פיזיקליים. המאגר למעשה מחלק ציונים מספריים לכל מקצוע לפי קריטריונים כמו כמה פעמים בממוצע הם משתמשים בטלפון, או כמה פעמים בממוצע העבודה מצריכה כיפוף גב. הנתונים הללו, בשילוב עם הסבירות שהעובדים במקצועות הללו ייחשפו למחלות ולנגיפים ומידת הקירבה שלהם לאנשים אחרים, הוצגו על גרף שנועד לתאר עד כמה מקצועות שונים נמצאים בסיכון חשיפה של הווירוס.

באופן טבעי נמצא שעובדי מערכת הבריאות נמצאים ברמת הסיכון הגבוהה ביותר – הם נתקלים במחלות ובזיהומים באופן יומיומי, ועובדים בקרבתם אחד של השני וגם בקרבתם של חולים. מה שכמובן שוב מדגיש את הצורך הבלתי מתפשר במיגונם. כמו כן נמצא כי עובדים סניטריים, מטפלים אישיים ומלווים רפואיים נמצאים אף הם בסיכון רב, ואף מסכנים את אוכלוסיית הקשישים שעמה הם באים במגע רציף.

עוד על נגיף הקורונה:
>> דיווחים מדאיגים: הבריאו מהנגיף ואז חלו שוב
>> כך דרום קוריאה הצליחה להשתלט על מגיפת הקורונה
>> מומחה לבטיחות מזון: אל תקנו את המזונות האלה

גרף עובדים חשופים  (צילום: ניו יורק טיימס)
גרף עובדים חשופים | צילום: ניו יורק טיימס

הבאים בתור הם צוותי העזרה הראשונה ואנשים שמגיעים לטפל במקרי חירום, כמו כבאים, פרמדיקים ושוטרים. לאחר מכן נמצאים מורים ומרצים, שרמת החשיפה שלהם לתלמידים מעמידה אותם ברמת סיכון גבוהה, ועל כן מדגישה את היתרון בהשבתה של מערכת החינוך. אלא שגם אנשים בתעשיית שירות הלקוחות כמו מלצרים, קופאים ועובדים בחנויות קמעונאיות באים במגע עם לא מעט אנשים במהלך עבודתם, וכך גם נהגים אוטובוס, נהגי מוניות ודיילים – מה ששוב מאיר באור חיובי את ההחלטה להפחית עד כמה שניתן את כמות הטיסות והשימוש בתחבורה הציבורית.

כמו כן עולה מהנתונים כי גם עובדים כמו שליחים, עוזרות בית, שרתים ועובדי זבל נמצאים בדרגת חשיפה לא מבוטלת – פחות בגלל הקירבה שלהם לאנשים אחרים ויותר בגלל רמת החשיפה שלהם למחלות, זיהומים ומשטחים ציבוריים. הניו יורק טיימס מדגיש כי הנתונים הללו רק מחזקים את העובדה שכדי להקטין את החשיפה לווירוס יש לסגור ולהשבית כמה שיותר בתי עסק, תוך כדי מתן פיצויים הולמים כמובן.

בין המקצועות שנמצאים ברמת הסיכון הכי נמוכה, אגב, אפשר למנות חקלאים, אמנים, עובדי משק, פקידים בבתי המשפט, סופרים, אנליטסים, מעצבים גרפיים, מתכנתים וכל מקצוע אחר שלמעשה לא מצריך חשיפה ליותר מדי בני אדם או מחלות.