עברה כבר יותר מחצי שנה מאז שנגיף הקורונה פרץ ושינה את פני העולם – ולמרות שעדיין יש הרבה דברים שטרם גילינו על הנגיף, יש גם לא מעט שהספקנו לגלות. אנחנו יודעים את דרכי ההדבקה העיקריים, את גורמי הסיכון, התסמינים העיקריים והדרכים להימנע מהדבקה. אנחנו גם יודעים שהמחלה שנוצרת בעקבות הנגיף יכולה להתפתח בדרכים שונות אצל אנשים שונים – ושלמרות שמבוגרים נמצאים בקבוצת סיכון, נראה שגם צעירים יכולים לסבול מצורה קשה של המחלה.

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

ככל שהזמן עובר, אנחנו מגלים צדדים נוספים של הקורונה וכעת נחשף מידע חדש ומפתיע על הסיכוי לסבול מתסמינים קשים. חוקרים באנגליה מצאו קשר בין הליכה מהירה לסיכוי נמוך ללקות בצורה חמורה של מחלת הקורונה.

במהלך המחקר, החוקרים ניתחו מידע ממאגר נתונים שנאספו מ-400 אלף אנשים באנגליה. מדובר בנתונים שנאספו במשך שנים, שמטרתם לעקוב אחר בריאותם של המשתתפים. מתוכם, כ-970 אנשים נדבקו בנגיף וסבלו מתסמינים חמורים שהובילו לאשפוז בבתי חולים. החוקרים מצאו, בין היתר, כי בהשוואה לאנשים במשקל תקין, אנשים שסבלו ממשקל עודף היו בסיכון גבוה יותר ב-49 אחוזים ללקות בקורונה חמורה. אך למרבה ההפתעה, אנשים שהלכו לאט נמצאו בסיכון הגבוה ביותר לסבול מקורונה בצורה חמורה, ללא קשר למשקל שלהם.

קצב הליכה עשוי להיות גורם סיכון לקורונה חמורה

אנשים במשקל תקין שנוהגים ללכת בקצב איטי (פחות מ-4.8 ק"מ בשעה), נמצאו בסיכון גבוה פי 2 לפתח קורונה חמורה, בהשוואה לאנשים במשקל תקין שלרוב הלכו מהר יותר – 6.4 ק"מ בשעה. יש לציין כי אנשים שנוטים ללכת בקצב איטי יותר, לרוב סובלים גם מבעיות בריאותיות אחרות שתורמות למצב בריאותי ירוד באופן כללי.

אישה הולכת ברחוב (צילום: redd-angelo-unsplash)
סיכון גבוה יותר ללקות בתסמינים חמורים יותר של קורונה | צילום: redd-angelo-unsplash

עוד ב-mako בריאות:
>> הטריק הוויראלי של רופאת השיניים להתאמת מסכה
>> רוצים לרדת במשקל? קודם כל תפסיקו לאכול את זה
>> ייתכן שבקרוב נוכל לטוס בלי לחשוש מקורונה

קצב הליכה הוא מדד ליכולת פיזית בקרב מבוגרים והוא עוזר לנבא סיכון למחלות עתידיות, נכויות ואף מוות בטרם עת. מחקרים דומים הראו גם קשר בין קצב הליכה לתוחלת החיים. "מתברר כי קצב הליכה, כפי שדווח על ידי המשתתפים, מדד פשוט לבדיקת כושר פונקציונלי, מהווה גם גורם סיכון למחלת קורונה חמורה, שאינו תלוי בעודף משקל", כתבו החוקרים במאמרם על המחקר, שפורסם באתר medrxiv, שמפרסם מחקרים מדעיים לפני שעברו ביקורת עמיתים.

אז אמנם נדרשים מחקרים נוספים כדי להתעמק יותר בקשר שבין קצב הליכה לחומרת מחלת הקורונה – אך אין ספק שהליכה מהירה יותר היא בהחלט אינדיקציה לבריאות טובה יותר ולא יזיק להגביר את הקצב בהליכות יומיומיות, אם מתאפשר לכם.

מגפת הקורונה היא אירוע שממשיך להתפתח ולהתעדכן. הדיווח הנוכחי נכון ליום ה' (16.07.2020) ועוד עשוי להשתנות. אנחנו משתדלים להביא לכם את הדיווחים העדכניים ביותר, אך חשוב להתעדכן מדי יום ביומו לאור השינויים הרבים.