עד לפני כמה חודשים איחוד האמירויות ובכלל זה דובאי נחשבו למדינה אדומה. במשרד הבריאות הורו להפסיק את הטיסות אל המדינה שנחשבה ללהיט של התיירים הישראליים וממנה לארץ בגלל תחלואה גבוהה של חולי קורונה. הדבר נבע בין היתר מכך שפועלים זרים רבים העובדים במדינה ללא אישורי שהייה לא התחסנו מחשש שייעצרו ויגורשו וחלקם הגדול גרם להדבקות המוניות בקרב התושבים יחד עם הגעתם של תיירים שלא חוסנו ועצרו לחניית ביניים בשדה התעופה במדינה בדרכם לביקור במדינות אחרות בעולם.
עקבו אחרינו בפייסבוק ותקבלו את כל הכתבות ישר לפיד >
המספרים אז היו גבוהים במיוחד - 2,500 איש התגלו מידי יום כחולים בנגיף הקטלני, ובין עשרה לעשרים איש מתו בממוצע מידי שבוע. אבל מאחורי הקלעים התרחשה דרמה גדולה. השלטונות בדובאי עודדו תושבים רבים להתחסן בתמורה להטבות שונות והחל מחודש מאי האחרון, הרבה לפני שמדינת ישראל והרשויות בארצות הברית חשבו על כך, הם החלו לחסן גם ילדים מתחת לגיל 12 ומספרי החולים החל לרדת בצורה דרמטית מאוד.
עוד ב-mako בריאות:
>> אמונה בתיאוריות קונספירציה מגבירה את הסיכון להידבק
>>איך חיסון הקורונה משפיע על נשים בכל העולם?
>>מחקר: הקורונה פוגעת בכלי דם במוח
"השלטונות היו בהתחלה קצת בפאניקה. אבל הם הפיקו את הלקחים, שינסו מותניים והתייעלו מאוד", הסביר ישראלי המתגורר במדינה, "הם עודדו אנשים להתחסן, כולל ילדים מתחת לגיל 12 עוד לפני שחשבו על זה בארץ ובארה"ב והמספרים החלו לרדת. מספר הבדיקות היומיות שולש. מערכות בדיקות הקורונה במדינה התייעלו מאוד ואין פה את הביורוקרטיה כמו בישראל. הם למדו מהר מאוד לחיות לצד הקורונה ולכן לא היו פה סגרים. ההתנהלות הייתה בשיקול דעת ובלי פאניקה מיותרת".
הנתונים של הימים האחרונים משקפים זאת יותר מכל - מ-2,500 חולי קורונה ביום המספרים צנחו ל-97 בלבד. אדם אחד בלבד מת אתמול. מתחילת פרוץ מגפת הקורונה מתו באיחוד האמירויות 2,131 בני אדם ו-739 אלף החלימו.