הגל השלישי של מגפת הקורונה ממשיך להכות באירופה: בגרמניה חוששים מפני העלייה בתחלואה ושאננות של ראשי המחוזות במדינה שלא עוצרים את הפתיחה המחודשת של המשק לאור כמות הנדבקים שהולכת ועולה. רופאים בצרפת מזהירים מפני עומסים כבדים בבתי חולים שלטענתם יאלצו את הרופאים לבחור לאילו מטופלים להעניק טיפול. בספרד חוששים מפני הגבול עם הצרפת ובבלגיה מהדקים הנחיות. 

 >> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

נשיא צרפת עמנואל מקרון ממשיך להגן על החלטתו שלא להטיל סגר כללי על המדינה, בזמן שרופאים מזהירים מפני ההשלכות של החלטה זו. רופאים שעובדים במחלקות טיפול נמרץ בצרפת הזהירו לאחרונה במכתב שפורסם בעיתון המקומי Le Journal du Dimanche מפני עומסים כבדים שצפויים להיות בבתי החולים במדינה, לאור התחלואה ההולכת וגוברת. במכתבם הם הביעו חשש מכך שהם ייאלצו לבחור למי לספק טיפול ולמי לא. 

במקום עוצר כללי, הוטל עוצר ומגבלות ממוקדות באזורים עם תחלואה גבוהה. "נאלץ לבצע מיון ראשוני בקרב המטופלים כדי להציל כמה שיותר חיים. מיון זה יחול על כל המטופלים, חולי קורונה וגם לא חולי קורונה", ציינו הרופאים במכתבם. 

בהולנד מאריכים את הסגר הכללי ובפולין הוטלו הגבלות נוספות

אך צרפת היא לא המדינה היחידה באירופה שעוד נלחמת במגפת הקורונה. התחלואה הגוברת הובילה את ממשלת הולנד להכריז לאחרונה על הארכת הסגר הכללי בשלושה שבועות נוספים - עד ה-20 באפריל. בנוסף לכך, ראש ממשלת הולנד הודיע במסיבת עיתונאים על הארכת ההמלצה שלא לטוס לחו"ל עד ה-15 במאי. לאחר שבהולנד ראו ירידה בתחלואה בחודשי דצמבר וינואר - בפברואר החלה עלייה הדרגתית במספר המקרים החדשים והולנד עומדת על ממוצע של כ-7,000 מקרים חדשים ביום במהלך השבוע האחרון. 

בספרד אמנם דיווחו לאחרונה על ניסוי שעבר בהצלחה - הופעת רוק בברצלונה ל-5,000 אנשים שעברו בדיקת קורונה, וללא צורך בריחוק פיזי - אך נראה שמספר המקרים בקטלוניה ממשיך לעלות. בספרד גם חוששים מהגבול עם צרפת ולכן לאחרונה הממשלה הכריזה כי רק אנשים שיצאו שליליים לקורונה בבדיקה שנעשתה ב-72 השעות האחרונות יורשו לחצות את הגבול מצרפת לספרד. 

גם בפולין חווים עלייה חדה בתחלואה, עם ממוצע של כ-25 אלף מקרים חדשים ביום בשבוע האחרון. 

ראש ממשלת פולין מטאוש מורבייצקי אמר לאחרונה בהצהרה לתקשורת כי "אנחנו קרובים לגבול, שאחריו שירותי הבריאות עשויים לא לתפקד. אנחנו במרחק צעד מהנקודה שבה שירותי הבריאותי לא יוכלו לטפל כראוי במטופלים, באזרחי המדינה. ואנחנו צריכים לעשות כל שביכולתנו כדי להימנע מתרחיש כזה". בעקבות זאת הוטלו הגבלות נוספות, ביניהן סגירת גני הילדים, מספרות ומכוני יופי. בנוסף לכך, הוגבלה כמות האנשים בכנסיות.

מחאה נגד הסגר בהולנד (צילום: MyStockVideo / Shutterstock.com)
מחאה נגד הסגר בהולנד | צילום: MyStockVideo / Shutterstock.com

עוד ב-mako בריאות:
>> אוהבים תרד? יש משהו שאתם צריכים לדעת
>> מחקר מצא יתרון נוסף לחיסון הקורונה
>> יש לכם טעם מוזר בפה? זו עלולה להיות הסיבה

קנצלרית גרמניה, אנגלה מרקל, הביעה לאחרונה את חוסר שביעות רצונה ממחוזות מסוימים במדינה שלא עוצרים את החזרה ההדרגתית לשגרה לאור העלייה בתחלואה שהמדינה חווה. מרקל וראשי המחוזות החליטו כי אם מספר המקרים החדשים יהיה יותר מ-100 אנשים על כל 100 אלף תושבים במשך יותר משבעה ימים רצופים, תיבלם החזרה ההדרגתית לשגרה. עם זאת, נראה שמחוזות מסוימים במדינה פחות הקפידו על הנחיה זו. מרקל הוסיפה כי ייתכן שתידרש הטלת עוצר באזורים מסוימים, במטרה להשתלט על הגל השלישי שמתפשט ברחבי היבשת, וגם בגרמניה. "יש לנו בלם חירום… למרבה הצער, הוא לא מכובד בכל מקום", אמרה מרקל לאחרונה בהופעה טלוויזיונית באשר לתפקודם של מחוזות מסוימים לאור התחלואה העולה.

הלגה בראון, ראש הסגל של מרקל, הזהיר אמש מפני ההשלכות הקשות שעשויות להיות לשאננות מול מספר הנדבקים ההולך ועולה. "אנחנו בשלב המסוכן ביותר של המגפה", ציין. "השבועות הבאים יקבעו אם נצליח להשתלט על המגפה". הוא הוסיף כי אם מספר המקרים החדשים יוסיף לעלות, קיימת הסכנה שתופיע מוטציה שתהיה עמידה בפני החיסון. "ואז נצטרך חיסונים חדשים ונאלץ להתחיל מחדש במבצע החיסונים", הוסיף בראון.

לצד הסגרים המחודשים ברחבי היבשת, באנגליה דווקא מתחילים להקל את ההנחיות, לאור יעילות מבצע החיסונים. כעת מאפשרים לתושבים התקהלויות של עד שישה אנשים במקום פתוח והכריזו על חידוש של פעילויות ספורט חובבני. בבריטניה הגיעו אתמול למחוסן ה-30 מיליון ובהתאם לכך הממשלה מתכננת להמשיך להקל בהנחיות ולאפשר ישיבה בחוץ בפאבים ופתיחת חנויות לא חיוניות החל מה-12 באפריל. 

"אבל אנחנו חייבים להישאר זהירים, לאור מספר המקרים העולה באירופה והווריאנטים החדשים שמאיימים על מבצע החיסונים שלנו", אמר לאחרונה ראש ממשלת אנגליה, בוריס ג'ונסון. 

מגפת הקורונה היא אירוע שממשיך להתפתח ולהתעדכן. הדיווח הנוכחי נכון ליום ב' (29.03.2021) ועוד עשוי להשתנות. אנחנו משתדלים להביא לכם את הדיווחים העדכניים ביותר, אך חשוב להתעדכן מדי יום ביומו לאור השינויים הרבים.