אחרי שנה וחצי של לימודים תחת מגבלות הקורונה, שבו בשבוע שעבר למעלה מ-8,000 סטודנטים לקמפוס של המכללה האקדמית ספיר בהתאם להוראות משרד הבריאות. במכתב שהופץ לכלל עובדי המכללה בהם גם המרצים  נכתב כי "הכללים המאפשרים כניסה לקמפוס לפי התקנות העדכניות הרלוונטיות למכללה כוללים תוצאה שלילית בבדיקת קורונה מהירה שנערכה לא יותר מ-84 שעות לפני הכניסה לקמפוס, או לחילופין תוצאה שלילית בבדיקת PCR אותה יש לבצע אחת לשבעה ימים.

רק שבמקביל למכתב שהופץ לעובדי המכללה בהם המרצים, הופץ מכתב מקביל גם לאלפי הסטודנטים ושם תנאי הכניסה לקמפוס קשוחים הרבה יותר מאלה של המרצים. על פי המכתב סטודנט מחויב להציג תוצאה שלילית בבדיקה מהירה אחת ל-24 שעות ולא קיים שום אישור להצגת בדיקת PCR מלבד מקרים של סטודנטים מדוכאי חיסון.

עקבו אחרינו בפייסבוק ותקבלו את כל הכתבות ישר לפיד >

ספיר (צילום: פייסבוק)
המכתב שהופץ | צילום: פייסבוק

מדיניות שווה בכל מוסדות החינוך

בהוראות התו הירוק משרד הבריאות לא עושה הבחנה בין סטודנטים למרצים כמובן. הנחיות התו הירוק מחייבות בדיקה שלילית בתוקף מה-24 השעות האחרונות וכמו כן, אין תוקף לבדיקת PCR במקומות שעליהם חל התו הירוק. לא ברור מה ההיגיון האפידמיולוגי שעומד מאחורי הכלל שמאפשר למרצים בדיקה שלילית כל 84 שעות.

מבדיקת mako בריאות מול אוניברסיטת תל אביב ואוניברסיטת בן גוריון, עולה כי אצלן ישנה אכיפה שווה על כלל הנכנסים למוסד- מרצים וסטודנטים כאחד.

לא ברור מה ההיגיון האפידמיולוגי שעומד מאחורי ההחלטה השונה לאנשים שונים שיכנסו לאותה הכיתה בדיוק. הנגיף, אין צורך להגיד, לא מבדיל בין מרצים לבין סטודנטים. בימים האחרונים פנינו למשרד הבריאות בכדי להבין את הסיבות והאם מדובר בהחלטה או הוראה שלהם, אולם שם לא ידעו להסביר או להציג הוראה כזו שתביא להפרדה המדוברת. 

תגובת מכללת ספיר: המכללה האקדמית ספיר פועלת בהתאם להנחיות משרד הבריאות למוסדות חינוך. הפערים נובעים מלשון התקנות. ככל שמשרד הבריאות יאפשר הקלות, נשמח ליישמן גם בספיר".

*טרם התקבלה תגובת משרד הבריאות לכתבה