מחקר שנערך לאחרונה בדנמרק, שהייתה אחת המדינות הראשונות שחוותה את גל האומיקרון ולכן הצטבר בה כבר מידע יקר ערך ליתר העולם, מראה כי חיסון שלישי נגד קורונה מפחית גם את הסיכון להידבק וגם את הסיכון להדביק בזן אומיקרון.

החוקרים אספו מידע מ-12,000 בתי אב שבהם התגלתה תחלואה בקורונה, מהם 2,225 שבהם ההדבקה הייתה מאומיקרון. ב-6,397 מקרים הנדבק הראשון בבית גם העביר את הקורונה לבני בית נוספים. הסיכוי שזה יקרה היה גבוה פי 2.6 כשמדובר באומיקרון מאשר בדלתא - עוד הוכחה לכך שאומיקרון באופן כללי יותר מדבק.

גם אנשים שחוסנו בבוסטר היו הרבה יותר פגיעים לאומיקרון מאשר לדלתא, והסיכון שלהם לחלות היה גבוה ב-3.7 כאשר לבית הגיע אומיקרון מאשר כשהגיע דלתא.

כעת התמקדו החוקרים רק במאומתי האומיקרון, והשוו מחוסנים בבוסטר לעומת מחוסנים בשתי מנות או פחות. החיסון בבוסטר הוריד את הסיכון להידבק מבן בית ב-56%. וכאשר מחוסנים עם בוסטר היו אלה שהביאו את המחלה הביתה ראשונים, הם העבירו אותה לשאר בני הבית פחות. שליש מההדבקות הלאה נחסכו כאשר החולה הראשון היה מחוסן בבוסטר, לעומת שתי מנות. לא מחוסנים כלל, הדביקו 41% יותר בני בית ממחוסנים בשתי מנות.

המחקר נערך על ידי חוקרים מאוניברסיטת קופנהגן בהובלת פרדריק פלסנר לינגס. מחקר נוסף מאפשר הצצה למנגנון מאחורי ההגנה הזו. אמנם אומיקרון מצליח לחמוק היטב מנוגנים, קו ההגנה הראשון של המערכת החיסונית, אך בניסויי מעבדה בדרום אפריקה, מול דם של מחוסנים בחיסונים של ג'ונסון אנד ג'ונסון, פייזר ומחלימים, הסתבר שתאי ה-T שנוצרו מזהים את הווריאנט. כך שיערה הקהילה המדעית שיקרה, וזהו אחד ההסברים לתחלואה הקשה והתמותה הנמוכה יחסית עם אומיקרון. כעת יש לכך עדויות גם ממבחנה.