מחר (יום ד') ייערך הדיון השני במשרד הבריאות על חיסוני ילדים, כשההערכות הן שכבר בסופו יתקבל האישור לחיסון ומשבוע הבא יחל מבצע חיסוני הילדים מתחת לגיל 12. בכך ישראל תהיה למדינה הראשונה בעולם אחרי ארה"ב, שתשתמש בחיסונים של 'חברת פייזר' עבור ילדים מתחת לגיל 12.

נכון לעכשיו יש 11 מדינות ברחבי העולם, מלבד ארה"ב, שמחסנות ילדים מתחת לגיל 12. חלקן משתמשות בחיסונים שלא אושרו על ידי ארגון הבריאות העולמי, ורובן לא מספקות נתונים מלאים על שיעורי ההתחסנות ואחוזי התחלואה בקרב ילדים. באל סלבדור, צ'ילה, אקוודור ואינדונזיה, ילדים בני שש ומעלה החלו לקבל את החיסון הראשון. בארגנטינה, בחריין וסין אושרו חיסונים לילדים מגיל שלוש. גם באיחוד האמירויות החלו לחסן באוגוסט ילדים מגיל 3 בחיסון הסיני Sinopharm, ובקובה, ילדים מגיל שנתיים כבר מקבלים חיסונים. 

עקבו אחרינו בפייסבוק ותקבלו את כל הכתבות ישר לפיד >

ונצאולה: חיסון מגיל שנתיים

סגנית הנשיא דלסי רודריגז הודיעה אתמול (שני) כי ונצואלה תתחיל לחסן ילדים בגילאי 2 עד 11 עם החיסון הקובני Soberana 2. בעוד גורמים רשמיים במדינה אומרים שהתוצאות הראשוניות דומות לאלו של חיסונים אחרים המפחיתים באופן משמעותי מחלות קשות ומוות, תוצאות הניסוי של החיסון הקובני, טרם עברו ביקורת עמיתים.

סינים ברכבת, קורונה (צילום: helloabc / Shutterstock.com)
חיסונים בסין מגיל 3 | צילום: helloabc / Shutterstock.com

סין

סין הודיעה בסוף חודש אוקטובר כי היא מרחיבה את מבצע החיסונים לילדים מגיל 3, שיחוסנו בחיסון שפיתחה המדינה - Sinopharm. שיעורי החיסונים במדינה הם מהגבוהים בעולם, 75% מכלל 1.4 מיליארד אזרחים מחוסנים ב-2 מנות, וכעת מבוגרים שחוסנו לפני 6 חודשים רשאים למנה שלישית.

עוד ב-mako בריאות:
>> הדיון על חיסוני ילדים בישראל: מתי החיסון יאושר?
>>גל רביעי באירופה: הגבלות על לא מחוסנים 
>>מחקר: הקורונה פוגעת בכלי דם במוח

קמבודיה

כבר בחודש ספטמבר קמבודיה התחילה לחסן ילדים מגיל 6, עם החיסונים הסיניים, ובתחילת נובמבר היא הרחיבה את מבצע החיסונים לילדים בני 5, אחרי שלדברי ראש ממשלת קמבודיה, המבצע הקודם לגילאי 6 ומעלה הושלם בהצלחה. "נכון ל-31 באוקטובר, קמבודיה חיסנה 85.68%, 13.7 מיליון מכלל האוכלוסייה", אמר. "השגנו את היעד שלנו כשמונה חודשים מוקדם מהמתוכנן".

צ'ילה

בתחילת ספטמבר צ'ילה החלה לחסן ילדים מגיל 6 בחיסון הסיני. חמישה מהמומחים של המכון לבריאות הציבור (ISP) במדינה הצביעו בעד החלת הזריקה על ילדים מעל גיל 6, בעוד שניים הצביעו בעד הנפקתה רק לבני 12 ומעלה, ואחד הצביע נגד. 80% מכלל אוכלוסיית צ'ילה חוסנו באופן מלא.

קובה

קובה התחילה בחודש ספטמבר לחסן ילדים מגיל שנתיים בחיסון המקומי שהיא פיתחה ולא הוכר על ידי ארגון הבריאות העולמי, בכך הפכה למדינה הראשונה בעולם שמאשרת שימוש בחיסוני קורונה לילדים לגיל שנתיים. למרות ההתמודדות עם מחסור חמור במזון ותרופות, קובה התמקדה בפיתוח חיסונים משלה. בעוד שמדענים מקומיים אומרים שהחיסונים הקובנים בטוחים ויעילים, יש מעט מאוד נתונים זמינים לציבור כדי להוכיח את יעילותם.

ביום שבת האחרון דווח על 712 מקרים חדשים במדינה, המספר הנמוך ביותר מאז אמצע חודש יולי. פרנסיסקו דוראן, המנהל הלאומי לאפידמיולוגיה במשרד הבריאות הקובני, אמר כי המצב האפידמיולוגי בקובה השתפר במהלך החודשים האחרונים, תוך ציון שיעורי החיסונים הגבוהים והשתתפות הציבור הפעילה בהתמודדות עם מצב החירום הבריאותי. בינתיים, יותר מ-70 אחוז מהאוכלוסייה הזכאית במדינה, קיבלו מנה שנייה של חיסון תוצרת בית.

נמל התעופה של נאשוויל - ארה"ב (צילום: מתוך עמוד הטוויטר @stephnthecity‎)
30 אחוז מההורים ארה"ב לא מעוניינים לחסן את הילדים | צילום: מתוך עמוד הטוויטר @stephnthecity‎

מה קורה בארה"ב?

בארה"ב כמובן טרם פורסמו נתונים על התוצאות של החיסונים לילדים - אתמול דווח כי 260 ילדים בגילאי חמש עד 11 קיבלו מנת פייזר ראשונה.

סקר שפורסם שבוע שעבר בארה"ב מצא פערים גדולים בקרב ההורים – רק 27% מההורים אמרו שיחסנו את ילדיהם לעומת 33 אחוזים שאמרו שהם מעדיפים להמתין ולראות איך החיסון עובד לפני שיחליטו. 5% מההורים אמרו שהם יחסנו רק אם זה יידרש על ידי בתי הספר שלהם ו-30% אמרו שהם לא יחסנו את הילדים בכל מקרה.

החששות העיקריים של ההורים בכל הנוגע לחיסון ילדיהם הצעירים בגילאי 5-11 קשורים להשפעות ארוכות טווח פוטנציאליות ותופעות לוואי חמורות של החיסון, כולל שני שלישים החוששים שהחיסון עלול להשפיע על פוריות ילדם בעתיד.