אחרי שבועות של הגבלות חמורות על החיים הציבוריים, ונגד המגמה האירופית של החמרת הסגרים בעקבות התפשטות מגפת הקורונה, תרשה מהיום (ב') ממשלת איטליה למסעדות ולברים לפעול חלקית במהלך היום, ואפילו תאפשר לסועדים לשבת לאכול סביב שולחן אחד. הדבר יורשה רק באזורים שבהם התחלואה נמוכה (כולל הבירה רומא), רק בימי השבוע ורק עד שש בערב, תחת הגבלות היגיינה מחמירות. בסופי שבוע יחזרו כל האזורים באיטליה להגבלות הקיימות, המאפשרות רק טייק-אוואי ומשלוחים. עוצר לילי מוטל על כל איטליה מעשר בלילה עד חמש בבוקר וגם תנועת התושבים מוגבלת לאזור בו הם חיים.

באיטליה נרשמים כ-17 אלף מקרים חדשים ביממה בממוצע בשבוע האחרון, והמדינה הגבילה משמעותית את תנועת התושבים ואת ההתקהלות במהלך חג המולד והשנה החדשה. מספר הקורבנות ביממה עומד על ממוצע יומי של 487 בני אדם. מוקדי ההתפרצות הם שוב לומברדיה בצפון, אמיליה רומאנה ו-ונטו, אך גם קלבריה וסיציליה בדרום. עד כה, מתו באיטליה 78 אלף בני אדם ממגפת הקורונה.

בגרמניה, לעומת זאת, ייכנס היום לתוקפו סגר הדוק יותר מבחינה פורמלית, בעקבות המספר הגבוה עדיין של מקרים חדשים ושל מתים. קרוב לחודש אחרי הטלת סגר שכולל גם את סגירת בתי הספר ואת כל המסחר הבלתי-חיוני, שיעור התחלואה עדיין גבוה - כ-23 אלף מקרים חדשים בממוצע ביום וכ-900 קורבנות ביום. המומחים מצביעים על כך שהסגר הנוכחי אינו יעיל כמו זה שיושם בהצלחה במרץ-אפריל.

בעוד העסקים, המשרדים והמפעלים הורשו לחזור לפעילות אחרי חופשת חג המולד והשנה החדשה, התקהלות של יותר משני משקי בית אסורה וגם אסורה התנועה ברדיוס של יותר מ-15 ק"מ לתושבי אזורים שבהם התחלואה גבוהה במסגרת החוקים החדשים.

הבירה ברלין מתקרבת לערך הסף הגבוה - יותר מ-200 מקרים חדשים ל-100 אלף תושבים בשבוע - שמעליו אמורה להיאסר התנועה. העירייה כבר הבהירה כי האיסור לא יחול בתוך מדינת העיר אלא יהיה תקף, אולי, ליציאה מהבירה, אך הדברים אינם ברורים עד כה. בגרמניה מתנהל באטיות מבצע החיסונים, כאשר פחות ממיליון בני אדם חוסנו עד כה, למרות שבידי גרמניה יש כמה מיליוני מנות חיסון של שותפות "ביונטק-פייזר". בחלק מבתי האבות דווח כי האחיות וצוות הטיפול מתנגדים לקבל את החיסונים.

בשבדיה זירזה הממשלה את העברת הרפורמה החוקתית המאפשרת לה לסגור בתי עסק ושירותים ציבוריים במטרה להיאבק בהתפשטות הקורונה, על רקע הכישלון של המדינה בהתמודדות עד כה עם המגפה. שיעור התחלואה לאדם במדינה הסקנדינבית גבוה מאוד, ומשתווה לזה שנרשם בימים האחרונים בארה"ב ובבריטניה (כ-6,500 מקרים חדשים ביום בשבדיה).

מספר הקורבנות במדינה עומד על כ-9,433 בני אדם, נכון לאתמול. בעקבות המספרים הגבוהים, והביקורת הציבורית על האופי הייחודי של דרך המאבק השבדית בקורונה בגל הראשון, משנה כעת הממשלה את המדיניות, וכבר הכריזה על השעיית הלימודים בבתי הספר ובגנים בניסיון לבלום את התפשטות המגפה.