משרד הבריאות מדווח על הקלה בעומס על בתי החולים בשל ירידה במספר חולי הקורונה שמצבם קשה. על פי הנתונים, מאושפזים בבתי החולים ברחבי הארץ 284 חולים קשים, הנתון הנמוך ביותר מאז 6 באוגוסט, אז הייתה גם הפעם האחרונה שמספרם של החולים הקשים היה פחות מ-300. לצד זה פיקוד העורף מסייע במאמץ להוריד את המספר הכולל של מאושפזי הקורונה בבתי החולים, על ידי רכש של מכשירים המסייעים בבדיקות מרחוק ומאפשרים אשפוז ביתי.
לצורך זה פיקוד העורף רכש כמה מאות מכשירי טייטו, שיאפשרו להעביר אזרחים חולי קורונה במצב קל ובינוני לאשפוז בבתיהם ויפחיתו את התפוסה בבתי החולים. עלותו של מכשיר טייטו היא כאלף שקלים ליחידה.
עקבו אחרינו בפייסבוק ותקבלו את כל הכתבות ישר לפיד >
מעקב צמוד ללא חשיפה מיותרת
מדובר בערכות המיוצרות על ידי "Tyto Care" הישראלית, המשלבות יכולת לבצע מגוון רחב של בדיקות מרחוק ביחד עם מערכת מבוססת בינה מלאכותית שמנחה את המטופל כיצד לבצע את הבדיקה בדרך נכונה, ומאפשרת לרופא המרוחק להגיע לאבחנה מדויקת. בין הבדיקות שמבוצעות על ידי המכשיר, מעקב אחר שיעור החמצן בדם (סטורציה), נתון קריטי למעקב אחר חולי קורונה וכן בדיקות לב, ריאות, גרון, אוזניים, עור ועוד. הערכות כבר סופקו לצה"ל ונמצאות בשלבי הטמעה והדרכה לקראת תחילת השימוש הקליני בימים הקרובים.
מכשירי הטייטו נמצאים כיום בשימוש במרבית קופות החולים ובתי החולים בישראל, וכן בקרב למעלה מ-150 בתי חולים וארגוני בריאות בארה"ב, אירופה, אפריקה ובמזרח הרחוק והם משרתים מאות אלפי מטופלים. בחברה מציינים כי הקורונה האיצה את הביקוש העולמי למכשירים בשל הגידול במספר החולים שנזקקים למעקב צמוד, העומס על בתי החולים והמרפאות והצורך בצמצום חשיפות של הצוות הרפואי לחולים.
דדי גלעד, מנכ"ל טייטו קר, אמר אחרי החתימה על ההסכם כי: "אנחנו גאים להיות שותפים במאמץ הלאומי של התמודדות מערכת הבריאות בישראל עם תחלואת הקורונה, ולהקל על חולים שמצבם מאפשר להם לשהות בבתיהם עם פיקוח רפואי מרחוק. אנחנו מודים לצה"ל ומשרד הבטחון על האמון שנתן בפתרון הרפואה מרחוק של טייטו. בעזרת מכשירי טייטו הצוות הרפואי יכול להיות במעקב צמוד אחר מצבו של החולה ולתת מענה מהיר במידת הצורך".