כשקופות החולים במרכז הארץ מדווחות על עומס, תורים ארוכים ומאות אלפי ממתינים, דווקא בצפון, בערים הערביות סח'נין ושפרעם קופות החולים כמעט וריקות והשמועה על כך החלה להתפשט בימים האחרונים בקרב האוכלוסיה היהודית בצפון שמשוועת לחיסונים.

 >> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

ענת (שם בדוי), תושבת חיפה, ניסתה להזמין תור לאמה בת ה-83, אך בקופת חולים כללית קבעו לה תור רק לחודש פברואר. כמו רבים בצפון, גם היא שמעה על הנעשה בערים הערביות והחליטה לנסות את מזלה ולהגיע להתחסן בלי זימון תור בסניף קופת חולים כללית בסח'נין. כשהגיעה למקום היא התבקשה להציג כרטיס חבר בקופת החולים ותוך שניות בודדות קיבלה את החיסון המיוחל.

למחרת, אספה איתה עוד שלושה בני משפחה שאינם נחשבים בקבוצת הסיכון, והגיעה לסניף הצפוני שעמד ריק. גם הם חוסנו ללא תור, ללא הזמנה וללא המתנה. "הגענו לשם וראינו מקום נקי ונעים", מספרת אחת המתחסנות. "אף אחד לא שאל אותנו כלום. הראנו תעודה ונכנסתי. אני ממליצה לכולם להגיע לשם".

למשמע הדברים התקשרנו היום בשעות הצהריים לסניף המדובר, שם נאמר לנו שבדיוק היום השתנו הכללים. ככל הנראה, בהמשך ישיר לדבריו של שר הבריאות יולי אדלשטין אתמול. "יש הנחיה חדשה מהיום בבוקר מההנהלה שלנו, אפשר להגיע רק עם זימון תורים", אמרה המזכירה במקום.

עוד ב-mako בריאות:
>> הטעות שאתם עושים בחדר השינה
>> חוששים כל הזמן שיש לכם ריח פה? אולי זו הסיבה

גורמים במערכת הבריאות אומרים ל-mako כי על פי הוראות משרד הבריאות ניתן להשתמש בחיסון עד חמישה ימים מרגע הפשרתו ועד שש שעות מרגע המהילה של כל חיסון. כדי למנוע בזבוז של חיסונים ההנחיה של משרד הבריאות לקופות החולים היא כאשר כמעט פג תוקפו של החיסון, חברי הצוות יכולים לחסן בהתאם לשיקול דעתם המקצועי וייתכן כי זה מה שקרה בסח'נין בשבוע האחרון.

מדוברות  מחוז הצפון של קופת חולים "כללית" נמסר בתגובה: הסיפור הזה לא נכון. יכול להיות שהיו כמה שעות ביום שבת שהצוות שהתחלף במרפאה בסכנין, אולי הייתה אי הבנה זמנית, בעיקרון אנחנו מחסנים רק את מי שקיבל תור ונחשב בקבוצת סיכון על פי הקריטריונים של משרד הבריאות.