מספר הנדבקים בנגיף הקורונה הגיע עד כה ליותר מ-75 אלף אנשים ומניין הקורבנות ל-2,000. כמות הנדבקים המשמעותית היא חדשות רעות, אך יש בה תועלת אחת לפחות: היא מאפשרת למדענים לחקור טוב יותר את הנגיף ולהגיע לממצאים מדויקים יותר.

עוד על נגיף הקורונה: 
>> כך לא תידבקו במקומות צפופים
>> המדריך לשטיפת ידיים
>> האם משרד הבריאות דורש לשים מסיכה? 

מחקר שנעשה לאחרונה על ידי מדענים סיניים ופורסם בכתב העת הרפואי Chinese Journal of Epidemiology, הסיק כי מרבית האנשים שנדבקים בנגיף הקורונה בסין סובלים מתסמינים קלים בלבד – ואנשים מבוגרים או אנשים עם בעיות בריאותיות קודמות נמצאים ברמת הסיכון הגבוהה ביותר.

לטובת המחקר, המדענים בחנו כ-72 אלף מקרים של נגיף הקורונה, שכעת מכונה COVID-19. מדובר במחקר הגדול ביותר שנעשה על הנגיף מאז שהוא פרץ בווהאן בדצמבר 2019. הממצא המשמעותי ביותר של המחקר הראה ש-80.9 אחוז מהזיהומים מוגדרים "קלים" ורק 4.7 אחוז מהמקרים מוגדרים "חמורים" – מסקנה אופטימית למדי שאולי תוכל לעזור להפחית את הפניקה העולמית סביב המחלה.

>> נמצאה דרך נוספת ומסוכנת להידבקות בקורונה

עם זאת, ישנן אוכלוסיות מסוימות שכדאי להגן עליהן יותר, הנמצאות בסיכון גבוה יותר למות כתוצאה מהמחלה. נמצא כי שיעור התמותה הגבוה ביותר הוא בקרב אנשים בגיל 80 ומעלה (14.8 אחוזים). שיעור התמותה בקרב אנשים עד גיל 39 עומד על 0.2 אחוזים בלבד.

אוכלוסייה נוספת שנמצאת בסיכון גבוה יותר להיפגע מנגיף הקורונה היא אנשים שסובלים ממחלות קודמות, בעיקר מטופלים שלוקים במחלות לב וכלי דם, חולי סוכרת, אנשים הלוקים במחלה נשימתית כרונית ויתר לחץ דם.

עוד ב-mako בריאות:
>> פרי האנטי אייג'ינג הזה יעזור לכם לרדת במשקל
>> נחשף: איזו עיר הכי בריאה בישראל?

אחוז התמותה עולה עם הגיל

כפי שדיווחנו כאן בעבר, נראה שילדים פחות רגישים לווירוס הקורונה ולפי החוקרים, אכן לא נרשמו מקרי מוות מנגיף הקורונה בקרב ילדים עד גיל 9. באופן כללי מתברר כי אחוז התמותה עולה עם הגיל; בקרב בני 40 הוא עומד על 0.4 אחוזים, אצל בני 50 הוא 1.3 אחוזים, אצל בני 60 הוא 3.6 אחוזים ובקרב בני 70 הוא עומד על 8.0 אחוזים.

כפי שפורסם כבר בתקשורת, המדענים הראו כי אכן יותר גברים מתים מהמחלה (2.8 אחוזים) בהשוואה לנשים (1.7 אחוזים). אחוז התמותה מנגיף הקורונה עומד על 2.3 אחוזים, פחות משיעור התמותה מנגיף הסארס, שאמנם נדבקו בו פחות אנשים בהשוואה לנדבקים בקורונה, אך מתו ממנו כ-10 אחוזים מהנדבקים.

מחברי המחקר מזהירים מפני אופציה שהנגיף יסתגל לתנאים וייעשה אלים יותר והם מפצירים ברופאים להישאר ערניים.