זמן קצר לאחר התחלת מבצע החיסונים לקורונה לפני כשנה, נשים רבות דיווחו על מחזורי מחזור לא יציבים לאחר שקיבלו את הזריקות. חלקן אמרו שהמחזור שלהן מאחר, אחרות דיווחו על דימום כבד מהרגיל או דימום כואב. חלק מהנשים לאחר גיל המעבר שלא קיבלו מחזור כבר שנים, סיפרו שקיבלו שוב מחזור.

מחקר שפורסם ביום חמישי מצא כי חלו שינויים במחזור של נשים בעקבות החיסונים. על פי הנתונים, השינויים באו לידי ביטוי לנשים בתקופת מחזור מעט ארוכה יותר לאחר קבלת החיסון ביחס לאלו שלא חוסנו. תקופת הדימום ארוכה ביום בממוצע, כאשר ההשפעה הייתה חולפת ואורכי המחזור חזרו לשגרה תוך חודש או חודשיים. העיכוב היה בולט יותר בנשים שקיבלו את שתי מנות החיסון במהלך אותו מחזור הווסת, לנשים אלו חל בממוצע עיכוב של יומיים.

עקבו אחרינו בפייסבוק ותקבלו את כל הכתבות ישר לפיד >

כאבי ביוץ (צילום: Africa Studio, shutterstock)
כאבי ביוץ | צילום: Africa Studio, shutterstock

"אין סיבה להימנע מחיסון"

אליסון אדלמן, פרופסור למיילדות וגינקולוגיה באוניברסיטת אורגון, הובילה את הקבוצה שחקרה נתונים על כמעט 24,000 מחזורי מחזור שדווחו על ידי כמעט 4,000 נשים בארה"ב, בגילאי 18 עד 45. כ-2,400 שחוסנו נגד נגיף הקורונה וכ-1,550 לא חוסנו כלל. הנתונים סופקו על ידי חברה בשם Natural Cycles שמייצרת אפליקציה למעקב אחר פוריות.

החוקרים בחנו את שלושת המחזורים לפני ואחרי החיסון כדי לחפש שינויים, והשוו אותם עם זמן דומה של שישה חודשים בנשים שלא קיבלו חיסון. בממוצע, מנת החיסון הראשונה הייתה קשורה לעלייה של 0.64 יום באורך המחזור והמנה השנייה עם עלייה של 0.79 ימים, בהשוואה לקבוצה הבלתי מחוסנת. לחלק מהנשים שחוסנו היו מחזורים ארוכים בשמונה ימים מהרגיל.

"הממצאים האלה מרגיעים", אמרה פרופ' אדלמן בראיון. "השינויים אינם מגלים סיבה לדאגה לבריאות גופנית או לפוריות ארוכת טווח ואין סיבה להימנע מחיסון".

ד"ר דבורה מאני, פרופסור למיילדות וגינקולוגיה באוניברסיטת קולומביה, הסכימה שאין סיבה לדאגה. "אורך המחזור החודשי משתנה כל הזמן. לחץ וגורמים אחרים יכולים גם להשפיע על אורך המחזור, כך שהפרש של יום אחד אינו עניין גדול. זה בהחלט מרגיע, ומצביע על כך שלא תהיה השפעה על בריאות הרבייה או הפוריות הקשורות לסוג כזה של שינוי קטן".