קובה היא המדינה הראשונה בעולם שמחסנת פעוטות. המדינה בעלת אוכלוסייה של 11.2 מיליון איש, החלה השבוע לחסן ילדים מגיל שנתיים והיא מתכננת לחסן את כלל האוכלוסייה לפני שהיא פותחת מחדש את בתי הספר. מוסדות הלימוד סגורים במדינה ברובם מאז מרץ 2020, נפתחו מחדש למשך כמה שבועות בסוף השנה שעברה ונסגרו מחדש בינואר. רוב הילדים לומדים על ידי צפייה בתוכניות טלוויזיה, כיוון שלרוב הבתים במדינה אין גישה לאינטרנט.

קובה היא אחת מהמדינות היחידות בעולם שפיתחו חיסון באופן עצמאי וגם משתמשת בו. לעומת מדינות עניות אחרות באמריקה הלטינית שנותרו מאחור בתחרות מול מלאי החיסונים המוגבל, בקובה החליטו להמר על החיסון שהם פיתחו ולא לרכוש חיסונים מיצרניות אחרות.

עקבו אחרינו בפייסבוק ותקבלו את כל הכתבות ישר לפיד >

בחודש יוני האחרון, הודיעה קובה כי החיסון שפיתחה 'עבדאלה' נמצא יעיל ב-92%, והוא עבר את כל שלבי הניסוי הקליניים. במדינה החלו לחסן את כלל האוכלוסייה ונכון לעכשיו כ-40% מהאוכלוסייה מחוסנים. החיסונים הקובניים, לא עברו סקירת עמיתים מדעית ובינלאומית. מדינות נוספות כמו סין, איחוד האמירות הערביות וונצואלה הודיעו גם כי הן מתכוונות לחסן ילדים צעירים יותר. כעת קובה היא הראשונה שעושה זאת.

"זה היה תהליך קפדני מאוד, בו הוערך כל המידע המוצג מכל הניסויים הקליניים שבוצעו באוכלוסיית ילדים מסוג זה", תיארה אולגה לידיה ג'ייקובו, מנהלת הרשות הרגולטורית הקובנית. "התוצאות היו חיוביות מאוד, והוכיחו כי לחיסון באוכלוסיית הילדים יש גם פרופיל בטיחות הולם ואימונוגניות נאותה", הוסיפה ג'ייקובו.

עוד ב-mako בריאות:
>>התגלה נוגדן עוצמתי שמנטרל את כל זני הקורונה
<<מה הסיכוי לחסל לגמרי את הקורונה?
>>פריצת דרך ישראלית במלחמה נגד זן הדלתא

לצד העלייה בשיעור המחוסנים במדינה, בימים האחרונים חלה עלייה בהדבקה וכן במקרי המוות. הממוצע היומי בימים האחרונים עומד על מעל 7,000 מקרים חדשים ומעל 80 מקרי מוות מדי יום. מספר מקרי המוות בקובה מתחילת פרוץ המגפה עומד על קרוב ל-6,000.