מדינת המחוז בוואריה, המנהלת מדיניות מחמירה כלפי התפרצות הקורונה מאז תחילת המגפה, דורשת כעת מתושביה ללבוש מסכות מדרגה 2FFP או FFP3 בחללים סגורים ציבוריים, ולא להסתפק במסכות כירורוגיות או במסכות-בד מאולתרות. מדינת המחוז היא אחת ממוקדי ההתפרצות הגדולים ביותר בגרמניה, גם בגל הראשון במרץ-אפריל ובמיוחד בגל הנוכחי שהחל באוקטובר. מרקוס זודר, העומד בראשה, נחשב בגרמניה ל"סמן קיצוני" של מדיניות ההתמודדות נגד הקורונה, ואף קרא בימים האחרונים לחייב את הצוות הרפואי במדינה להתחסן.

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

בבוואריה, כמו ביתר גרמניה, מוטל סגר כבר יותר מחודש, הכוללת סגירת חנויות לא-הכרחיות, השעיית הלימודים בבתי הספר ובגנים וגם עוצר לילי מתשע בערב בכמה מוקדי התפרצות, שאינו קיים ברוב מדינות המחוז האחרות. המדינה גם הודיעה על כוונתה להגביר את הפיקוח על מי שנכנס ממדינות אחרות, לאחר שביתר חלקי גרמניה הדבר נעשה כמעט באופן וולונטרי. כעת, העבירה ממשלת מדינת המחוז תקנה חדשה, המחייבת כל מי שנכנס לחנות או לחלל סגור או משתמש בתחבורה הציבורית ללבוש מסכות "מתקדמות" המספקות הגנה מפני חלקיקים קטנים, ברמה המוגדרת כ-2FFP ומעלה.

הנימוק של הרשויות הוא כי מסכות כאלה יגנו באופן טוב יותר על האוכלוסייה, משום שכרגע רבים לובשים "מסכות לא מתאימות". וירולוגים בגרמניה חלוקים בדעה אם הצעד יעיל או לא, אך מציינים כי למיטב ידיעתם הוא ייחודי בעולם. "אני סבור שאם מחייבים את האוכלוסייה ללבוש מסכות כאלה", אמר הווירולוג יונאס שמידט-חנזיט, "יש לדאוג לספק אותן בחינם". מסכות אלה יקרות יותר מהמסכות הכירורגיות הרגילות, ובבתי מרקחת בברלין, למשל, נמכרות במחיר של חמישה עד עשרה אירו ליחידה בודדת.

"השימוש במסכות אלה דווקא יוביל לעלייה בתחלואה"

"במקרה הגרוע ביותר, השימוש במסכות אלה דווקא יוביל לעלייה בתחלואה כי אנשים ירגישו בטוחים יותר", אמר לתקשורת הגרמנית פרופ' יוהאנס קנובלוך מהמבורג. הוא גם ציין כי ישנה בעיה פיזית ללבוש מסכות אלה לגברים עם זקן, וכי הן "אינן יעילות" אפילו אם יש זקן בן כמה ימים. אם בוואריה רצינית בכוונתה לדרוש רמה כזו של סינון חלקיקים, הוא אמר, הדבר יכול להוביל באופן אבסורדי לאיסור על אנשים על זקן להיכנס לחנויות או לנסוע בתחבורה ציבורית.

 עוד ב-mako בריאות:
>> הסימנים הפחות ידועים שמעידים על אינטליגנציה
>> זה מה שיקרה לגוף שלכם כשתפסיקו לאכול בשר אדום
>> בעקבות מות בת ה-40: הסימנים שאסור להתעלם מהם

נשיא האגודה הגרמנית לחקר אירוסולים, פרופ' כריסטף אשבאך, ביקר את הצעד ואמר לכלי התקשורת כי יש "להיפטר מהקונספט שמסכות יכולות להגן ב-100%". הווירולוג פרופ' אלכסנדר קקולה, המרבה להתראיין בתקשורת הגרמנית בנוגע לקורונה, דווקא שיבח את הצעד: "כמובן שמסכת 2FFP בטוחה יותר מכיסוי כלשהו על האף ועל הפה, שלרוב נלבש ברישול", אמר. התקנה תיכנס לתוקף החל מיום שני הקרוב.

הכתבה פורסמה לראשונה בגלובס