תמיד ידענו שהטלפונים שלנו מלאים בחיידקים ולמעשה עשויים להיות מזוהמים יותר מהאסלה שלנו. אבל בעוד שבימים שגרתיים רובנו לא חוששים הרבה מ"קצת" לכלוך על מסכי המגע שלנו – בימים אלה, לצד מגפת הקורונה זה בהחלט יכול להדאיג. כי אם הנגיף יכול לשרוד על משטחים, הטלפונים הסלולריים שלנו למעשה הופכים לגורם מזהם עם פוטנציאל משמעותי להדביק אותנו. במיוחד לאור העובדה שרובנו אוהבים להשתמש בהם בזמן נסיעה בתחבורה ציבורית.

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

אמנם פוטנציאל ההדבקה בנגיף הוא משמעותי יותר כשבאים במגע ישיר עם חולה, אך עדיין ישנה אפשרות להידבק ממשטחים וחפצים שחולים נגעו בהם. אז כמה זמן הנגיף מסוגל לשרוד על משטחים שונים? וכמה זמן הוא עלול לשרוד על גבי הטלפונים שלנו?

לפי ד"ר רודרה צ'נאפאנוואר, אימונולוגית שחקרה את וירוס הקורונה באוניברסיטת טנסי, הנגיף מסוגל לשרוד על משטחים במשך כמה ימים, בהתאם לתנאים בשטח ובהתאם לסוג המשטח. אם מדובר במסך המגע שלכם בטלפון, שעשוי מזכוכית, נראה שהנגיף יכול לשרוד במשך כ-96 שעות. כלומר, אם קרה שהנגיף הגיע לטלפון הסלולרי שלכם, הוא יכול להישאר שם ארבעה ימים (בטמפרטורת החדר). על קירות הנגיף יכול לשרוד כ-36 שעות, על משטחי פורמייקה גם 36 שעות, על פלסטיק ופלדה – 72 שעות.

אישה באוטובוס מסתכלת מהחלון (צילום: Shutterstock)
אנשים שנוסעים בתחבורה ציבורית צריכים להיזהר יותר | צילום: Shutterstock
עוד על נגיף הקורונה:
>> חדשות מעודדות מסין: בן 100 החלים מקורונה
>> נחשף: נגיף הקורונה עבר מוטציה וכעת יש 2 זנים
>> האם מספר הנדבקים ברוסיה גבוה יותר ממה שדווח?

לכן, אם אתם רוצים להימנע מהידבקות - מומלץ לנקות (ולחטא!) את הטלפון בתדירות גבוהה. כדאי לעשות את זה בעזרת מטלית מיקרופייבר עם מעט סבון או עם אלכוהול – ואפשר גם להשתמש במגבונים. אך היזהרו שלא יחדור נוזל לחיבורים בטלפון, כי אתם בטח לא רוצים שהוא ייהרס רק כי רציתם לשמור עליו נקי ומחוטא.

ואם אתם נוסעים הרבה בתחבורה ציבורית, כדאי לשטוף ידיים במים וסבון אחרי שאתם מגיעים ליעדכם (ואם אין אופציה כזאת, אז יש להשתמש באלכוג'ל במקום), נגבו את הסלולרי מיד אחרי שירדתם מהאוטובוס/רכבת, אם יש באוטובוס או ברכבת שלכם משטחים כמו מגש או שולחן, נגבו אותם במגבוני חיטוי לפני השימוש בהם.