במסגרת הדו"ח השבועי של המרכז לבקרת מחלות בארה"ב (CDC), הובאו נתונים שמראים כי למקבלי החיסונים מכל שלושת הסוגים הקיימים בארה"ב, פייזר, מודרנה וג'ונסון יש סיכון נמוך יותר לתמותה ביחס לאלו שלא חוסנו, בלי קשר למקרי מוות כתוצאה מקורונה. בקרב בני נוער בגילאים 12–17, הסיכון לתמותה לא היה שונה בין מחוסנים ללא מחוסנים. 

הצוות בחן נתונים מ-11 מיליון אנשים, ביניהם היו 6.4 מיליון אנשים שחוסנו לקורונה והשווה אותם ל-4.6 מיליון אנשים שקיבלו זריקות שפעת בשנים האחרונות אך לא חוסנו כנגד נגיף הקורונה. החוקרים סיננו את כל מקרי המוות באותה התקופה שהתרחשו כתוצאה מהקורונה, כדי לזהות גורמי מוות אחרים בלבד.

עקבו אחרינו בפייסבוק ותקבלו את כל הכתבות ישר לפיד >

פערים בשיעורי התמותה 

הנתונים נאספו במהלך החודשים דצמבר 2020 – יולי 2021. נמצא כי למקבלי החיסונים של פייזר היה שיעור תמותה של 4.2 מקרי מוות לכל 1,000 אנשים שחוסנו בשנה שלאחר קבלת המנה הראשונה, ו -3.5 מקרי מוות לאחר המנה השנייה. למקבלי החיסונים של מודרנה היו 3.7 מקרי מוות לכל 1,000 איש בשנה לאחר המנה הראשונה, ו-3.4 מקרי מוות לאחר המנה השנייה. זאת לעומת הקבוצה הלא מחוסנת שם שיעור התמותה עמד על 11.1 מקרי מוות לכל 1,000 איש בשנה.

ביחס לחיסון השלישי של ג'ונסון אנד ג'ונסון הנתונים היו קצת שונים אך עדיין משקפים הבדל ברור בין הקבוצות. למקבלי החיסון היו 8.4 מקרי מוות לכל 1,000 איש בשנה, לעומת קבוצת ההשוואה הלא מחוסנת שם עמד שיעור התמותה על 14.7 מקרי מוות לכל 1,000 איש בשנה.

מה שגורם להבדל הזה היא כנראה העובדה שאנשים שמתחסנים נוטים להיות בריאים יותר מאנשים שלא, ציינו החוקרים והוסיפו, שהממצא הזה מחזק את פרופיל הבטיחות של החיסון. "למרות מחקרים רבים שהראו את בטיחותם של חיסוני COVID-19, לא מעט אנשים עדיין מהססים להתחסן", אמר המחבר הראשי של המחקר סטנלי שו, "מחקר זה מספק ביטחון לכך שהחיסונים בטוחים מאוד, ולמעשה לאנשים שקיבלו חיסונים נגד COVID-19 בארצות הברית שיעור התמותה נמוך יותר מאלו שלא עשו זאת, גם אם לא סופרים מקרי מוות מ- COVID.”