בניסוי ייחודי מסוגו, חוקרים הדביקו באופן מכוון נבדקים בנגיף הקורונה, במטרה לחקור את השלבים המוקדמים והראשוניים ביותר של הזיהום עוד לפני שמתפתחים תסמינים, מה שיאפשר למצוא את הדור הבא של חיסונים ותרופות לקורונה. המחקר בוצע באמצעות זן של הנגיף לפני הופעת גרסאות אלפא, דלתא ואומיקרון.

עקבו אחרינו בפייסבוק ותקבלו את כל הכתבות ישר לפיד >

הדבקה תוך מספר שעות

הנגיף ניתן ל-36 מתנדבים צעירים, בריאים ולא מחוסנים, בבית החולים Royal Free, בלונדון. לכל אחד מהמתנדבים, בגילאי 18-30, ניתן מינון זהה של קוביד - שווה ערך לכמות של טיפה בודדת שעוברת מאדם אחד לשני. 18 מהמתנדבים נדבקו בנגיף, ו-16 מהם פיתחו תסמינים דמויי הצטננות, כמו נזלת, כאב גרון, שיעול, חום או כאב ראש. רבים מהתסמינים הללו לא נכללו ברשימות התסמינים שפורסמו על ידי רשויות הבריאות בשלב המוקדם של המגיפה, 13 מהמתנדבים איבדו זמנית גם את חוש הטעם והריח.

ניתן היה לזהות את הנגיף בגרון לאחר 40 שעות, לפני שניתן היה לזהות אותו באף - בסביבות 58 שעות מרגע ההדבקה. רמות השיא של הנגיף נמצאו באף, מה שמדגיש את החשיבות של עטית מסכה באופן מלא על כל אזור הפה והאף.

קלוז אפ אישה עם מסכה (צילום: Vasyl Rohan, shutterstock)
מסכה על האף מגנה באופן משמעותי | צילום: Vasyl Rohan, shutterstock

הנגיף נותר בגוף עד 12 ימים 

רמות הנגיף הגיעו לשיא בסביבות חמישה ימים לאחר ההדבקה בממוצע, רמות גבוהות של הווירוס זוהו בבדיקות מעבדה עד תשעה ימים לאחר ההדבקה, ועד למקסימום של 12 ימים עבור חלקם. אף אחד מהמתנדבים לא פיתח תסמינים חמורים ולא נראה נזק לריאות. כל המשתתפים יעברו מעקב במשך 12 חודשים לאחר סיום הניסוי כדי לעקוב אחר השפעות ארוכות טווח אפשריות.

המחקר הנוכחי הוא הראשון בעולם שמבצע ניטור מפורט לאורך כל מהלך התפשטות הנגיף בגוף, מהרגע שבו אדם נתקל לראשונה ב-SARS-CoV-2, לאורך ההדבקה ועד לנקודה שבה ככל הנראה הנגיף חוסל.

ד"ר מייקל ג'ייקובס, יועץ למחלות זיהומיות אמר בתגובה: "הניסוי כבר סיפק כמה תובנות חדשות מרתקות לגבי זיהום ב-SARS-CoV2, אבל אולי התרומה הגדולה ביותר שלו היא לפתוח דרך חדשה לחקור את הזיהום ואת התגובות החיסוניות אליו בפירוט רב ולסייע בבדיקת חיסונים וטיפולים חדשים."