מגפת הקורונה שיבשה לכולנו את התוכניות והובילה לשינוי של 180 מעלות בשגרת חיינו. למרות שכולנו יודעים מהן ההנחיות המרכזיות: לשמור על מרחק של שני מטרים לפחות, לשטוף ידיים לעתים קרובות ולעטות מסכה – הנחיות אחרות השתנו לא מעט בזמן האחרון. זה הוביל לבלבול בציבור הרחב וגם לתחושת חוסר אמון במערכת שאמורה לנהל את משבר הקורונה. עם זאת, סביר להניח שרובכם יודעים שיש להימנע מאירועים המוניים והצטופפות בחללים סגורים שיכולים להוביל להתפשטות של הנגיף.

אבל מה לגבי פעילויות אחרות? אילו מפגשים חברתיים נחשבים לגיטימיים ואילו לא? אז אם גם אתם לא בטוחים, הנה רשימה שתעזור לכם לעשות סדר בדברים. חשוב לציין שאם אתם נמצאים בקבוצת סיכון, עליכם להיזהר יותר וחלק מהפעילויות עשויות להיות פחות רלוונטיות עבורכם, אז מובן שיש גם להפעיל שיקול דעת. כמה פעילויות שאפשר לעשות בתקופת הקורונה:

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

מפגש באוויר הפתוח

כאמור, הסיכוי להידבק בנגיף פוחת כשנמצאים בחלל הפתוח ושומרים על ריחוק פיזי. זה אומר שפיקניק, על האש או סתם מפגש על ספסל בפארק הן פעילויות שאתם בהחלט יכולים לעשות עם חברים או משפחה. בתנאי שמספר המוזמנים יהיה בהתאם למה שמותר בעיר או באזור שלכם. שכן, לפי תוכנית הרמזור, מספר האנשים המותרים בהתקהלות במקומות סגורים ופתוחים שונה באזורים שמסומנים באדום, כתום, צהוב וירוק. אז כל עוד זה קורה בשטח פתוח, אתם נמנעים מחיבוקים, לא חולקים צלחות ומקפידים לעטות מסכה (כשאתם לא אוכלים) – אין סיבה שלא תאכלו לעשות זאת.

טייק אוויי/ישיבה בחוץ במסעדה

כל עוד מדובר במסעדה שמקפידה על כללי התו הסגול, שיש מרחק בין השולחנות ואנשי הצוות עוטים מסכות, אין סיבה שלא תוכלו לשבת ולאכול. במיוחד אם אתם יושבים בחוץ. אך כמובן חשוב להקפיד לשטוף ידיים היטב (או לחטא באלכוג'ל) לפני שאתם מתחילים לאכול. אם אתם בכל זאת חוששים מלשבת במסעדה, אתם כמובן גם יכולים לקחת מזון בטייק אוויי/משלוח. בתחילת המגפה לא מעט אנשים חששו גם מהזמנת משלוח, אך הסיכוי להידבק במצב כזה הוא נמוך מאוד. במיוחד אם אתם מקפידים לשמור מרחק מהשליח. בנוסף לכך, מקומות רבים מאפשרים להשאיר טיפ לשליח באשראי מראש, כך שיהיה כמה שפחות מגע איתו. רק אל תשכחו לשטוף ידיים היטב לפני שאתם מתחילים לאכול.

הליכה או ריצה בחוץ

בתחילת המגפה, כשהייתה מגבלת מאה המטרים, לא יכלנו לעשות הליכות או ריצות בפארקים. אבל אין לכם סיבה לחשוש לעשות זאת עכשיו. השתדלו כמובן לבחור בפארק או מסלול הליכה שהם לא הומי אדם ואל תשכחו גם להצטייד במסכה ובקבוק מים. אמנם הסיכוי להידבק מברזייה ציבורית הוא די נמוך, אך תמיד כדאי להביא בקבוק מהבית, ליתר ביטחון. אם אדם חולף לידכם, הקפידו להתרחק כך שיהיה מרחק של לפחות שני מטרים ביניכם. באופן כללי, אימונים באוויר הפתוח נחשבים בטוחים יחסית. כל עוד כמובן זה נעשה בקבוצות קטנות ושומרים על מרחק.

קורונה בישראל - תל אביב (צילום: מרים אלסטר, פלאש/90 )
חוף הים נחשב מקום בטוח | צילום: מרים אלסטר, פלאש/90

עוד ב-mako בריאות:
>> אפידמיולוגית: זה המושב הבטוח ביותר באוטובוס
>> מחקר חדש: ריחוק פיזי לא מספיק למניעת הדבקה
>> לא מצליחים להירדם? 8 משקאות שיעזרו לכם  

שחייה בים או בבריכה

אין ספק שההנחיות לגבי חופי הים והבריכות הציבוריות היו די מבלבלות. הן השתנו אינספור פעמים ובשלב מסוים קשה היה לדעת עד כמה קיים בכלל סיכון להידבק במקומות אלו. אבל מאז מומחים רבים ציינו כי מאחר שמדובר בפעילויות באוויר הפתוח – הסיכון נמוך מאוד. יתרה מזאת, בחופי ים יש הרבה מקום שמאפשר ריחוק פיזי בטוח. לפי מה שידוע, המים עצמם לא יכולים להעביר את נגיף הקורונה. אך מובן שאם תהיו בים במפגש חברתי שכולל התקהלות רבה, ללא עטיית מסכות וללא מרחק של שני מטרים בין אנשים, הסיכוי שלכם להידבק גם שם יעלה. אבל כל עוד אתם מקפידים עדיין על ההנחיות, אתם לא צריכים לחשוש ללכת לים או לבריכה. ומאחר שאנחנו כבר בסוף הקיץ, כדאי בהחלט לנצל את זה.

קורונה בישראל - תל אביב יולי 2020 (צילום: מרים אלסטר, פלאש/90 )
גם בהליכה, לשמור על מרחק של שני מטרים מאנשים שחולפים לידכם | צילום: מרים אלסטר, פלאש/90

סרט בדרייב אין

מתחמי דרייב אין עשו קאמבק השנה ברחבי העולם בעקבות הקורונה. ובחודשים האחרונים הטרנד הגיע גם לישראל - ערים שונות, ביניהן תל אביב, רמת גן וחיפה, הרימו את הכפפה והחליטו לאפשר צפייה בסרטים באוויר הפתוח. אז אם גם אתם התגעגעתם למסכים הגדולים, זוהי בהחלט פעילות שנחשבת בטוחה. כל עוד אתם כמובן חולקים את המכונית עם אנשים שגרים איתכם בבית – ולא יוצרים אינטראקציה עם אנשים אחרים מחוץ לרכב (וגם אם כן, אז יש לעשות זאת תוך שמירה על מרחק ועטיית מסכה).

 

מגפת הקורונה היא אירוע שממשיך להתפתח ולהתעדכן. הדיווח הנוכחי נכון ליום ב' (07.09.2020) ועוד עשוי להשתנות. אנחנו משתדלים להביא לכם את הדיווחים העדכניים ביותר, אך חשוב להתעדכן מדי יום ביומו לאור השינויים הרבים.