בישראל, כמו גם בעולם, סופרים בכל יום את מספר המאומתים לזן האומריקון שגרר את העולם למדיניות של סגירת גבולות מהירה. אנחנו עדיין נמצאים בפרק הזמן בו טרם התבררו העובדות - עד כמה מסוכן ומדבק הוריאנט האפריקאי, אולם מומחים בישראל ובארה"ב אומרים בזהירות כי המגמה אינה נראית מדאיגה, נכון לעכשיו. מספר המאומתים לאומיקרון בישראל עומד על 21, רובם הגיעו מחו"ל ואחד נדבק ממאומת אחר. על פי משרד הבריאות, מצבם טוב.

עקבו אחרינו בפייסבוק ותקבלו את כל הכתבות ישר לפיד >

אמש (שלישי) שחרר יועץ הקורונה הבכיר של הבית הלבן, ד"ר אנתוני פאוצ'י הודעה מרגיעה לפיה "הדיווחים לגבי וריאנט האומיקרון מעודדים". עוד הוסיף כי "מידע שמגיע מדרום אפריקה, מדינת מוצאו של הווריאנט, מצביע על כך כי שיעור האשפוזים לא עלה בצורה מדאיגה".

בשיחה עם mako-בריאות בשבוע שעבר, הגיב פרופ' ברבש על ההתבטאויות של מנכ"ל חברת פייזר ומודרנה, שטענו אמירות סותרות לגבי יעילות החיסונים לוריאנט אומיקרון. ברבש סירב לקחת חלק בפאניקת האומיקרון ואמר כי "האינטואיציה שלי אומרת שזה יהיה פחות מאיים ממה שחושבים".

גם כעת אחרי שהנתונים מתחילים יותר ויותר להתבהר, ברבש מסכים כי המדיניות הזהירה נדרשת, אך סבור כי הדרמה סביב הווריאנט אינה מוצדקת. "אתה אף פעם לא יודע איך זה יתנהג וברגע שמגיע וריאנט עם כל כך הרבה מוטציות אתה צריך להיזהר. הווריאנט הזה נמצא פה כבר חודשיים ולא הגיע לפה בשבוע שבועיים האחרונים. אם בתקופה הזאת לא רואים משהו נורא, אז זה לא יכול להיות משהו רציני". פרופסור ברבש מסייג את הדברים בהתייחס לנתונים הקיימים נכון למועד השיחה.

"כבר בהתחלה אמרנו שזה נראה פחות מאיים. הרעש הוא בגלל מה שקורה בדרום אפריקה, שם זה התפשט בצורה מאוד דרמטית מ-200 ל-2,000 בתוך שבוע כך שזה מטריד. כבר היה לנו ניסיון עם הווריאנט הדרום אפריקאי לפני כשנה וחצי, אז הוא התפשט בתוך חודש-חודשיים בכל דרום אפריקה, אבל בעולם המערבי הנתונים היו מאוד נמוכים".

מה לדעתך המדינה צריכה לעשות?

"אומנם זה וירוס המתפשט במהירות, אבל המדינה צריכה לעשות בדיוק מה שהיא עושה כיום. אפשר לשחרר קצת את נתב"ג אבל לוודא שכולם עושים בדיקות ולבודד שלושה ימים. לרצף מיד את כל מי שנדבק ולבודד אותו ואת בני המשפחה שלו. ובעיקר לשמור על פרופורציות".