מספר המקרים בגרמניה עולה מדי יום, בעיקר בשל התפשטות הווריאנט האנגלי, ואולי הדבר שמעורר את הזעם הרב ביותר בקרב הציבור - מבצע החיסונים מדשדש גם בשל מחסור בחיסונים וגם בשל ביורוקרטיה ואי-יעילות ממשלתית. 22 אלף מקרי קורונה חדשים נרשמו ביממה האחרונה, ו-228 מקרי מוות.

חוסר שביעות רצון זה משתקף בסקרים הפוליטיים, בהם נופלת מפלגת השלטון - הנוצרים-דמוקרטים - לשפל של 27% תמיכה בלבד, אובדן של 10% לעומת המצב לפני כמה חודשים. בבחירות במדינות מחוז שהתקיימו בשבוע שעבר ספגה המפלגה מפלה.

קאנצלרית גרמניה אנגלה מרקל התנצלה אמש (ד') באופן אישי על סיבוב הפרסה שביצעה השבוע ממשלתה בנוגע לסגר חג הפסחא, ואמרה כי האחריות למדיניות המבולבלת מוטלת על כתפיה וביקשה את סליחת הציבור. זהו צעד נדיר בעבור הקאנצלרית, שתפרוש אחרי הבחירות הקרובות בספטמבר מתפקידה אחרי 16 שנים רצופות.

שלשום, בתום ישיבה ממושכת של יותר מחמש שעות עמוק לתוך הלילה, הכריעו הממשלה וראשי ממשלות המחוז כי חלק מימי חג הפסחא (המתחיל באירופה השנה ב-1 באפריל) יהיו "ימי שבתון" וכי תיאסר התקהלות, טקסים דתיים ופעילות עסקית במהלכם. אתמול, עם זאת, לאחר ביקורת ציבורית ומשפטית על המהלך, הודיעה מרקל כי הצעד יבוטל.

ההתנצלות הפומבית ממחישה שוב את אובדן הדרך של ממשלת גרמניה הנוכחית בהתמודדות עם מגיפת הקורונה. צעדי הסגר החלקי הוארכו באותה ישיבה עד ה-18 באפריל, שבו תציין גרמניה חמישה חודשים רצופים של סגר והגבלות על החיים הציבוריים.

 

מרקל, שהודיעה כבר לפני שנתיים כי לא תרוץ שוב לתפקיד הקאנצלרית בבחירות שיתקיימו בספטמבר מנסה אולי "לקחת אחריות" על המחדלים בניסיון להסיר את האשמה מהמפלגה וממשיכי דרכה. אך פרשות שחיתות לכאורה שבהם חשודים חברי המפלגה ב"גזירת קופונים" מעסקאות תיווך במסכות הגנה, מראים כי הבעיה עמוקה יותר ממדיניות הקאנצלרית בלבד.

מי שניסה להרחיק את עצמו מההחלטות הוא מנהיג המפלגה החדש, ארמין לאשט, שאמור להוביל אותה בבחירות. בראיון ל"בילד" ביקר לאשט, בעצמו אחד מראשי מדינות המחוז שהשתתפו בדיון המקוון הלילי, את המדיניות הממשלתית. "זה לא היה ניהול מדיניות מוצלח", אמר לאשט, שבירך את הקאנצלרית כמו פוליטיקאים רבים אחרים על ההתנצלות.