אופן ההדבקה המשמעותי ביותר מנגיף הקורונה טיפתי, כלומר רסיסי טיפות מאדם הנושא את הנגיף, שהשתעל או התעטש נישאים באוויר ויכולים כך לחדור למערכת הנשימה של אדם בריא בסביבתו. דרך הדבקה נוספת היא באמצעות מגע, למשל מגע עם ידו של אדם נגוע שהשתעל או התעטש לתוכה ולאחר מכן נגיעה בפנים, באזורים כמו הפה, העיניים והאף, דרכם יכול הנגיף לחדור.

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

יכולת של נגיף להישאר באוויר גם לאחר שאדם נגוע עזב את החדר, כמו שקורה בחצבת, עשויה להוות פוטנציאל התפשטות משמעותי יותר. כעת חוקרים מארה"ב טוענים כי אכן נגיף הקורונה מסוגל להישאר באוויר לאחר שמטופל עזב את החדר, אך השאלה היא - האם החלקיקים הללו עדיין מסוגלים לגרום להדבקה?

מדגיש את החשיבות בציוד מיגון לצוותים רפואיים

המחקר נעשה על ידי מדענים במרכז הרפואי של אוניברסיטת נברסקה, שבדקו עקבות של הנגיף בחדרים ובמסדרונות המרכז הרפואי, לאחר שמטופלים שאובחנו בקורונה שהו שם בבידוד. לפי החוקרים, נמצאו דגימות שהראו כי ניתן לאתר גנים השייכים לווירוס הקורונה באוויר. "מה שאישר בעיננו את החשיבות של הגנה נשימתית כשאפשרי וגם את החשיבות של סביבות בלחץ שלילי כדי לספק מענה טיפולי ישיר לכל מטופל", אמר ג'ון לואו, אחד ממחברי המחקר. לחץ שלילי מונע זרימת אוויר מתוך החדר החוצה, כך שחדרי טיפול לנדבקים בקורונה הבנויים על לחץ שלילי מונעים מעבר של אוויר שעשוי להיות נגוע החוצה לחדרים אחרים.

במהלך המחקר נאספו דגימות אוויר מ-11 חדרי בתי חולים ונמצאו בהן רמות ריכוז גבוהות של הנגיף. לפי מה שהחוקרים דיווחו, בדיקות שנעשו במסדרונות מחוץ לחדרי המטופלים, היכן שהצוותים הרפואיים מסתובבים, נמצאו גם הן חיוביות לנגיף הקורונה. עם זאת, חשוב להדגיש כי המחקר אינו מספק תשובה לשאלה האם חלקיקי הנגיף שנמצאו באוויר מסוגלים להדביק, אלא הוא נועד להדגיש את הצורך בציוד מיגון לצוותים הרפואיים.

עוד על נגיף הקורונה:
>> בת 21 ללא מחלות רקע מתה מנגיף הקורונה
>> "היה להם רק את התסמין הזה ואז הם מתו"
>> מומחים מסבירים: הסיבה שאתם צריכים לחבוש מסכה

רק לאחר שייעשו מחקרים נוספים ניתן יהיה להסיק אם עקבות נגיף הקורונה שנותרו באוויר אכן עדיין עשויות להיות מסוכנות. "עבודה זו תמשיך לשפר את ההבנה שלנו לגבי הדבקה ותסייע לזהות דרכים לשפר את הבטיחות בזמן טיפול במטופלים חולי קורונה", הוסיף ג'ושוע סנטרפיה, פרופסור-חבר לפתולוגיה ומיקרוביולוגיה במרכז הרפואי של אוניברסיטת נברסקה. יש לציין כי מחקר זה טרם עבר ביקורת מצד מומחים בתחום ולכן עוד לא אפשרי ליישם את התוצאות הללו בשטח. עד אז, כאמור, אופן ההדבקה העיקרי שידוע הוא טיפתי, לאחר שיעול או עיטוש של אדם נגוע.