מחקר שפורסם לאחרונה בכתב העת הנודע The Lancet שופך אור על האפשרות להידבק מחדש בנגיף הקורונה בקרב מחלימים. המחקר רחב ההיקף מצא כי הסיכוי להידבק מחדש בנגיף נמוך בקרב רוב קבוצות הגילים, אך אנשים בגיל 65 ומעלה נמצאים בסיכון גבוה יותר לכך.
לדברי החוקרים, מחקר זה "מחזק את הרעיון שכולם צריכים להתחסן. המחקר גם מציע לאנשים שהחלימו מהנגיף לנקוט בזהירות, במיוחד אם אתם מבוגרים".
המחקר, שנעשה על ידי מדענים מאוניברסיטת קופנהגן, כלל כ-17 אלף אנשים שנדבקו בנגיף במהלך הגל הראשון של המגפה (בין מרץ למאי 2020). רק 72 מהם (0.7 אחוזים) נדבקו שוב במהלך הגל השני, בין חודש ספטמבר לדצמבר 2020. החוקרים משערים כי הידבקות בנגיף מספקת הגנה של כ-80 אחוזים מפני הדבקה נוספת, אך בקרב מבוגרים בגילי 65 ומעלה, הידבקות בנגיף מספקת הגנה של כ-47 אחוזים בלבד מפני הידבקות נוספת בנגיף. מבוגרים עשויים להיות מוגנים פחות ככל הנראה בגלל שהמערכת החיסונית שלהם מלכתחילה מגיבה בצורה חלשה יותר לזיהומים, בהשוואה למערכת חיסונית של צעירים.
המשמעות של זה עשויה להיות שחיסון נגד הנגיף מספק הגנה טובה יותר מהידבקות טבעית בנגיף, במיוחד עבור האוכלוסייה המבוגרת. החיסון של פייזר למשל, הראה עד כה כי הוא מספק הגנה של 97 אחוזים נגד הדבקה סימפטומטית והגנה של 94 אחוזים נגד הדבקה א-סימפטומטית בקרב כל קבוצות הגילים.
ד"ר ויליאם שפנר, מרצה לרפואה מונעת ומחלות זיהומיות במרכז הרפואי של אוניברסיטת ונדרבילט, שלא היה מעורב במחקר, התראיין לרשת ABC האמריקאית וציין כי תוצאות אלו מצביעות על החשיבות של התחסנות בקרב מבוגרים, גם אלה שכבר נדבקו בנגיף.
עוד ב-mako בריאות:
>> חיסון "פייזר" פחות יעיל לאנשים בקבוצה זו
>> זה מה שאוכל חריף עושה לגוף שלכם
>> הסימנים שיכולים לנבא מראש מוות מקורונה
עם זאת, מומחים מזהירים כי הידבקות נוספת בנגיף היא לא בהכרח סיבה לדאגה. נראה שבמרבית המקרים, הידבקות נוספת בנגיף תהיה מסוכנת פחות מהפעם הראשונה ואף עשויה להיות במרבית המקרים א-סימפטומטית. למרות זאת, אין ספק כי מחקר זה ממחיש את החשיבות של החיסונים נגד נגיף הקורונה, בעיקר מכיוון שהיא מראה כי התחסנות טבעית נגד הנגיף, כזו שמתרחשת לאחר שנדבקים בו - היא משמעותית חלשה יותר מחסינות שמגיעה מחיסון.
מגפת הקורונה היא אירוע שממשיך להתפתח ולהתעדכן. הדיווח הנוכחי נכון ליום ה' (18.03.2021) ועוד עשוי להשתנות. אנחנו משתדלים להביא לכם את הדיווחים העדכניים ביותר, אך חשוב להתעדכן מדי יום ביומו לאור השינויים הרבים.