בכל שנה מתגלים בישראל כ-2,800 חולים בסרטן הריאה. כ-80% אחוזים מהם מעשנים או מעשנים לשעבר. אנטוני גלגוט, 57, הוא  אחד מהם. הוא עישן בכבדות מאז שירותו הצבאי, לפני כשנה וחצי הוא אובחן כחולה בסרטן ריאה.

בשיחה מרגשת עם המייסדת ומנכ"לית העמותה הישראלית לסרטן ריאה, ד"ר שני שילה, אנטוני מספר על ההלם הראשוני בקבלת הבשורה, ההתמודדות של כל בני המשפחה, וכמובן על בדיקות הסקר לגילוי מוקדם שיכולות להעלות משמעותית את סיכוייו של המתמודד להחלים מסרטן ריאה.

"כששומעים סרטן ריאה כל העולם מתהפך ולא ידעתי למי לפנות", הוא מספר כבר בפתח דבריו, "אשתי אורנה מצאה את העמותה הישראלית לסרטן הריאה באינטרנט. פניתי וישר התחברנו, והייתה לי מנטורית שהרגיעה אותי, וגם קיבלתי אינפורמציה על כל הטיפולים החדשים, כמו אימונותרפיה שאני מקבל, והיום אני מנטור, מאוד גאה להיות בעמותה ולעזור לאחרים".

בהמשך לדבריו של גלגוט, הדגישה ד"ר שני שילה את חשיבות בדיקת הסקר לאבחון מוקדם של סרטן הריאה. "מאוד חשוב לנו לקדם ולהעלות בעיקר את המודעות בציבור לנושא של אבחון מוקדם של סרטן ריאה כי בעצם 80% מהחולים שחולים בסרטן הריאה הם מעשנים או מעשנים לשעבר, ואם לאותה קבוצה מעל גיל 50 עם רקע של 20 שנות חפיסה נעשה הדמיה פעם בשנה לבית החזה – CT נמוך עוצמה – נוכל לאבחן סרטן ריאה בשלבים מוקדמים ובעצם להביא לריפוי מלא, לעומת האבחנה שקורית היום לרוב בשלב מאוחר".

בסיום השיחה, אחרי שאנטוני מודה כי "גם כמישהו שמעשן לא מגיע לי לחלות בסרטן הריאה, אבל הכתובת היתה על הקיר", פונה גלגוט אל ד"ר שילה ואומר: "אני רוצה להודות לך בשמי ובשם כל החולים על הלחימה שלך ועל שהכנסת את הפיילוט של בדיקות הסקר שכל כך חשובות למעשנים לגילוי מוקדם. אנשים לא מבינים כמה זה חשוב".

 * יש להדגיש כי בחירת הטיפול האפשרי הינה להחלטת המטפל הרושם את המרשם בהתייעצות עם המטופל. המידע נכון למרץ 2023.  למידע נוסף ,יש לפנות לרופא המטפל. שירות לציבור. מוגש בחסות חברת רוש פרמצבטיקה (ישראל) בע"מ.