פרק חדש בסדרה האינטרנטית "הרגע הזה" – העוסקת במחלות משנות חיים ומנסה לשפוך אור על אורח חיים מותאם לחולים במחלות אלה ובני משפחותיהם.
"בגיל 40 טסתי עם בעלי והילדים לחופשה של חודש. עליתי על המטוס עם כאבים בברכיים. הייתי נפוחה כמו בלון ולא יכולתי לדרוך על הרגליים", מספרת ויו ישמיע (רוזן), בת 46, חולה בדלקת מפרקים פסוריאטית. "בהמשך התכסיתי כולי בכתמים אדומים ונפוחים כאלה. רק אז עלו על זה שזו דלקת מפרקים פסוריאטית".
>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?
למה חשוב להגיע לאבחון מוקדם?
"אם במשך שנתיים לא מקבלים טיפול נכון, מופיעים סימנים של הרס במפרקים ולכן חשוב לאבחן את המחלה כמה שיותר מוקדם", מסבירה ד"ר קופרמן אנה, מנהלת יחידה ראומטולוגית, בית חולים השרון. "דבר שני, חשוב לדעת מה הבעיה אצל הפציינט – האם יש גם מחלת עור או לא. גם אם באים ללא פסוריאזיס ויש סיפור משפחתי, זה חשוב לדעת ויכול לעזור להגיע לאבחנה יותר מהר. מדובר בפגיעה גם במערכות אחרות – לא רק בפרקים – למשל אובאיטיס – דלקת עיניים שמסכנת את הראייה. חשוב מאוד הקשר בין הראומטולוג לרופא עיניים".
ד"ר קופרמן מסבירה כי בדלקת מפרקים פסוריאטית יש שני סוגים של טיפולים: "תרופות אנטי דלקתיות, וגם טיפולים ביולוגיים שיכולים באופן משמעותי לעצור את המחלה והדלקת".
"אנחנו ממליצים לחולה להצטרף לעמותה ולקבל מאתנו תמיכה באחת מקבוצות התמיכה שיש לנו בגבעתיים או חיפה, ואפשר לשתף ולקבל הרבה מידע מאחרים על סמך הניסיון האישי שלהם", אומרת הילי וואלך, יו"ר עמותת מפרקים צעירים, עמותה לצעירים חולי דלקות מפרקים.
** עמותת מפרקים צעירים נוסדה ב-2010 במטרה להושיט עזרה לילדים חולים, לצעירים, לבוגרים החולים בדלקות מפרקים. להעניק להם תמיכה במישור האישי והמשפחתי. לדאוג לשיפור רווחתם ולאיכות חייהם.
* "הרגע הזה", סדרה דוקומנטרית אינטרנטית בודקת מה עובר על בנאדם ברגע שמודיעים לו שהוא חולה במחלה משמעותית? איך מתמודדים? איך מספרים למשפחה? כיצד משנים את אורח החיים לאחר תקופת האבחון? יוצרת ועורכת הסדרה - עדי ציבלין בר – עוז. מפיקה - רננה לוי. צלם - אלי סטרול.
תוכלו לקבל מידע נוסף על דלקת מפרקים פסוריאטית, התסמינים, דרכי האבחון, הטיפול ועוד, ישירות מהמומחים של ערוץ הרופאים ביוטיוב
>> לפרקים נוספים בסדרה "הרגע הזה"