סרטן השד הוא הגידול הממאיר השכיח ביותר בעולם בקרב נשים. בעשורים האחרונים יעילות הטיפול במחלה הולכת ומשתפרת לצד שימת דגש על שמירה על איכות חייהן של המטופלות. שוחחנו עם ד"ר שני פאלוך שמעון, מנהלת היחידה לאונקולוגיה של השד במרכז הרפואי "הדסה", על הדרכים להתמודד עם סרטן השד והחשיבות בשמירה על איכות החיים לצד המחלה.

ד"ר פאלוך שמעון, עד כמה איכות החיים של המטופלת היא פקטור בהחלטה שלכם איך לטפל?

"פקטור מאוד גדול. הנושא של איכות חיים תלוי גם בתרופה - איך אנחנו נותנים את התרופה, האם המטופלת צריכה להגיע לבית חולים לקבל טיפול ולכמה זמן והאם היא יכולה לקבל את הטיפול בבית. יש את ההיבטים הנוספים, האם נתנו לה מענה לדאגות שלה ולפריון שלה - אם היא צעירה, והאם נתנו לה מענה מבחינת תמיכה פסיכו-סוציאלית, צריך לטפל באישה ולא רק בגידול עצמו".

מהם החידושים והפיתוחים בהיבט של שמירה על איכות החיים של המטופלת?

"התקווה היא שככל שהטיפולים יהיו מדוייקים וממוקדי מטרה, השאיפה שיהיו להם גם פחות תופעות לוואי. דברים שאנחנו כבר משתמשים בהם יותר ויותר הם אופציות של כדורים. אנחנו יודעים שטיפול שניתן בווריד הוא לא בהכרח יותר טוב מטיפול שניתן בכדורים. אז אם אישה יכולה לקבל כדורים בבית, בוודאי שזה משפר את איכות החיים שלה. בחלק מהמקרים, יש היום זריקות שהן תת-עוריות וזה גם מקצר את הזמן שבו האישה שוהה בתוך בית החולים. יש לי דוגמה של מטופלת צעירה שיש לה מחלה גרורתית ומהרגע שהעברנו אותה מטיפול דרך הווריד למתן בזריקה מתחת לעור במשך 5 דקות בלבד, היא אמרה שזה שינה לה את כל איכות החיים. אז הדברים האלה מאוד משמעותיים. חשוב לעשות שיעורי בית ולאתגר את הרופא עם שאלות ולהגיד מה חשוב לך. המסר הכי חשוב הוא שנשים לא ייבהלו מדי ושיזכרו שברוב המקרים סרטן שד מתגלה בשלב מוקדם ושאחוזי הריפוי ממנו הם מאוד מאוד גבוהים".

 

יש להדגיש כי בחירת הטיפול האפשרי הינה להחלטת המטפל הרושם את המרשם בהתייעצות עם המטופל. המידע נכון לפברואר 2023. למידע נוסף ,יש לפנות לרופא המטפל. שירות לציבור. מוגש בחסות חברת רוש פרמצבטיקה (ישראל) בע"מ.