מי אנחנו? משפחת הורי 

עמנואל הורי ובנות המשפחה גרות בגבעת אולגה. "אני אמא לאודיל בת 11 ומגדלת עוד ילדה - אמה, בת 17 וחצי, אחיינית שלי (בת של אחי) שאותה אני מגדלת מגיל 14. האבות שלהן לא בתמונה בכלל. סדר היום שלנו מתחיל בבוקר, אז אני לוקחת אותן לביה"ס, מתאמנת בחדר כושר, וממשיכה לפגישות עבודה. הבנות חוזרות בין שתיים לשלוש, ואז אנחנו אוכלות בחוץ כי אני לא יודעת לבשל, או שאני מכינה משהו קטן בבית כמו פתיתים או ירקות".

הורי מעידה כי ניסיונות הבישול בבית מסתיימים לרוב, איך נגיד, לא בהצלחה: "אתמול ניסיתי ירקות בקארי ואורז יצא זוועת עולם". בערב אין שגרה של ארוחות, כל אחת אוכלת מה שבא לה, אני בעיקר חוטפת. אין ישיבה משותפת של אכילה ואנחנו אוכלות הרבה שטויות: חטיפים, קורנפלקס, פרי, כל היום טוחנות. אני עושה קניות של 600 שקל בשבוע והמקרר עדיין נראה ריק, אני לא מבינה איך בכל הבתים כל המקררים נראים מלאים". מהם הרגלי הבריאות של המשפחה ומה ייעצו להן מומחי התכנית? 

רוצים להתפנק עם כול המשפחה בחופשה על חשבוננו?

 אורח החיים של המשפחה

1.  האם מתקיימת ארוחת משפחתית פעם ביום? "לא, אני קוראת להן למטבח וכל אחת באה בקצב שלה וקמה מהשולחן בקצב שלה, אין פה משהו טקסי, גם בסופ"ש אין ארוחה בבית מסודרת, יותר הולכות למסעדות יחד".

2. האם כל אחד מבני המשפחה עושה פעילות גופנית? "אני הולכת לחדר כושר בבוקר שלוש פעמים בשבוע. אודיל משחקת טניס 3 פעמים בשבוע. בשנה שעברה הלכתי עם השכנה בערב, היינו חוצות את אולגה, הפסקתי עם זה כי אין לי כוח".

3.  האם אוכלים ליד הטלוויזיה? "כן, בטח. גם כשאני מכינה אוכל זה על השולחן בסלון, יש שולחן אוכל ענק משפחתי אבל הוא לא בשימוש. את הארוחות בבית אנחנו אוכלות על השולחן או על הספה בסלון".

המשימה: לחיות בריא – הצצה לפרק 1 (צילום: דנה הפקות ושולה שפיגל בע"מ,  יחסי ציבור )
פאולה וליאון בדרך למשפחת הורי | צילום: דנה הפקות ושולה שפיגל בע"מ, יחסי ציבור

4.  האם אוכלים מול מסך? "גם מול האייפון, המחשב והטלוויזיה, האוכל נלווה לפעילות היומיומית שלנו באותו רגע, הוא נלווה למשהו ללא זמן משל עצמו. תמיד יש מישהי שתמצאי אותה עם משהו בפה. אני לפעמים קמה בארבע לפנות בוקר וחייבת לאכול משהו כדי לחזור לישון, מחממת פיתה עם חומוס, פופקורן, בננה, אפרסמון, כל דבר שבא לי ליד ואז חוזרת לישון. אני שוכחת לאכול רוב היום, בד"כ עד שתיים בצהריים אני לא מגיעה לאכול, אני שוכחת, ואז אחה"צ מתחילה להרגיש רעב ובלילה ממש אוכלת. אודיל יכולה להגיד שהיא רעבה בחצות או בתשע בערב, כל אחת רעבה בזמן אחר ואוכלת בזמן אחר. אז גם אוכלות יחד מול הטלוויזיה וגם כל אחת בזמנה".  

5. האם אוכלים אוכן מוכן? "המון. רביולי, טבעול, חזה עוף סייטן מוכן, אגרולים מוכנים, מלא אוכל מוכן. אנחנו גם מזמינות אוכל מהיפנית הרבה".

6.  מה הייתן רוצות לשנות בהרגלי האכילה? "לאכול נכון. חסרים לנו מלא ויטמינים ומינרליים, אנחנו לא מכניסות את כל אבות המזון, אין זמני אכילה - יום אחד יש אוכל, יום אחר שטויות, יום אחד אני שואלת - אתן רעבות? כן. טוב אין כלום בואו נאכל בחוץ. אין שמץ לנו של מושג מה צריך ומה כדאי, אנחנו בבלגן מתמיד. אודיל יכולה להחליט שהיא שמנה ואז שבוע לא תאכל, השניה פתאום חושבת שהתחת שלה נופל אז מתחילה דיאטה ולמחרת מפסיקה".

7.  האם יש פעילות גופנית משותפת, הליכה בפארק או אחר? "לא. פעם היה לנו, היום אין להן כוח. יש לנו כלבה ואנחנו רבות מי תרד איתה".

8.  כמה שעות מול המחשב ביום? "אין הרבה שעות מול המחשב, יש מחשב אחד, אמה עם הנייד 24/7, לאודיל יש אינסטגרם אבל לא הרבה. יש הרבה שיחות משותפות בלילות, אנחנו מאוד קשורות. רואות סרטים יחד, שופינג יחד. אין לנו סדר יום, לא לי ולא להן. אנחנו ממש מפוזרות". 

9. כמה שעות בסמרטפון? "הן כל היום עם המכשיר, ולסירוגין מול הטלוויזיה".

10. כמה טלוויזיות יש בבית? "לכל אחת יש טלוויזיה בחדר ואחת בסלון. סך הכול ארבע".

11. כמה שעות צפיה בטלוויזיה? "לא הרבה, יותר בערבים כשאני מגיעה, יותר סרטים. אנחנו רואות יחד אותן תכניות, הטלוויזיה דולקת רוב הזמן ולא ממש מתייחסות אליה ואז כשאנחנו יחד אנחנו רואות משהו. לי יש את התכניות שלי שאני מקליטה ובלילה אני חורשת".

לחיות בריא
אוכלות יחד מול הטלוויזיה - או כל אחת בזמן שלה. עמנואל והבנות

12. האם אתן נרדמות מול הטלוויזיה? "כן, בטח – חובה. ואז אני מעבירה אותן מהסלון למיטה. הטלוויזיה בחדרים היא רק לקישוט, אנחנו רוב הזמן בסלון יחד, נרדמות יחד ומעבירה אותן למיטות".

13. מה הייתן רוצים לשנות בהרגלי האכילה, בפעילות גופנית? "הייתי רוצה יותר הליכה משותפת, ללכת לים יחד, אנחנו הרי גרות על הים ולא מגיעות לזה. וגם לאכול מסודר ובריא,  וללמוד איך לבשל אוכל כמובן".

14. מתי את מגיעה הביתה? "זה משתנה בכל יום, אין לי סדר יום קבוע, גם לא לבנות".

15.  אתן אוהבות פירות ירקות? "אוכלות הרבה. גם אם מדובר בירקות מעובדים כמו טבעול. אבל הרבה סלטים גם".

16.  מצב הממתקים? "הרבה חטיפים ועוגיות, מתות על עוגיות לוטוס - אוכלות 70 ביום כל אחת, תפוצ'יפס, פופקורן, אפרופו, בייגלה, תמיד ארון מלא ואוכלות מתי שמתחשק".

17.  מתי אתן הולכות לישון? "אין שעות, אודיל אמורה ללכת ב- 21:00, אבל זה יכול להיגרר עד חצות או אחת בלילה. אמה הולכת לישון כשהיא עייפה, לא משנה מה השעה. ואני בדרך כלל נרדמת בסלון, מתעוררת והולכת לישון במיטה. אין דבר כזה שאני נכנסת למיטה באופן מסודר אלא מתעלפת בסלון".

18. מה שמים בכריך לבית הספר? "לחמנייה עם חומוס".

19.  כמה  כוסות / בקבוקים אתן שותות ביום? "אני לא שותה מים בכלל. גם כשאני מתאמנת אני שותה רק קפה. הבנות כמעט לא שותות מים גם".

20. איזה משקאות אתן שותות? "אמה שותה הרבה קולה ומעט מים, פחות מיצים".

לחיות בריא
קשורות מאוד אחת לשנייה

21. האם אתן נמצאות במעקב רפואי קבוע כלשהו? "ממש לא. אני עד שאני אגיע לרופא אני אמות".

22. יש לך זמן איכות לעצמך? בלי הילדות? "לאחרונה יש לי בן זוג קבוע, הבית בהלם מהמצב החדש ואני רק עכשיו מתרגלות לזה. זה חדש בסיסטם שלי, אני יוצאת איתו פעם בשבוע ברביעי ובשישי בלילה".

23. יוצאות לחופשות משפחתיות? "אנחנו אוהבות לנסוע לאילת, אבל הרבה זמן לא יצאנו לחופשה משותפת. פעם היינו יוצאות מלא אבל כרגע זה קשה יותר כלכלית".

המשימות שניתנו למשפחת הורי 

1.  להתחיל את היום עם כוס מים ופרי

2. להיכנס למיטה עד 21:30 בערב (אודיל)

3. לאכול רק סביב שולחן האוכל 

4. לבשל ארוחה מזינה פעמיים בשבוע

>> צפו בפרק - המשימה: לחיות בריא