שעון החורף, המצב הביטחוני - בואו נודה - לא חסרות לאף אחד מאתנו סיבות טובות להיכנס לדכדוך. לנוכח המצב, ארגנו עבורכם כמה עצות שיעזרו לשיפור המורל.

קיימו פעילות גופנית 

מחקרים רבים מוכיחים שפעילות גופנית היא התרופה כמעט לכל דבר: היא מפחיתה את הסיכון לסרטן ולמחלות לב, מקטינה תחלואת סוכרת, מסייעת באיזון לחץ דם, תורמת לשינה איכותית יותר ואף מנטרלת לחצים נפשיים, מעלה את מצב הרוח ומפחיתה חרדות.

כדי למקסם את הפוטנציאל שלה, מומלץ לבצע פעילות אירובית למשך 40 דקות כל יום, או כמעט כל יום. לא חייבים לעשות ספינינג אינטנסיבי או לרוץ מרתון: גם הליכה בערב באוויר הנעים נחשבת. אפשר גם לספור צעדים באמצעות אחת מהאפליקציות הייעודיות, ומומלץ להגיע לעשרת אלפים צעדים ביום.

למי שלא מוצא זמן לפעילות, מומלץ לחנות תמיד קצת יותר רחוק מהיעד ולהמשיך אליו ברגל, לא להשתמש במעליות, ופעם בשעה לעשות סיבוב למתקן השתייה הכי רחוק בסביבה ולשתות כוס מים.

אמצו חיית מחמד 

מחקרים הוכיחו שבעלי חיות מחמד בריאים יותר ומאושרים יותר.

ילדה עם כלב (צילום: shutterstock_Cheryl_Casey)
אמצו, זה יעשה לכם טוב | צילום: shutterstock_Cheryl_Casey

מצאו תחביב

תחביבים מסייעים לשמירה על יציבות נפשית, מסייעים לפיתוח מיומנויות שונות (קוגניטיביות או מוטוריות), ובעיקר -  מגבירים את היצירתיות, שגורמת לתחושת  חיוניות ומעלה את המורל. שווה!

השקיעו זמן בנטרול לחצים

הדרישות היום מהפרט מאוד מלחיצות, ורובנו מתמודדים עם הרבה מאוד משימות בזמן קצר, מה שגורם לעלייה ברמת המתח הנפשי. לאורך זמן המתח עלול לפגוע במערכת החיסון, תורם לשחיקה, ומגביר סיכון לתחלואה פיזית ונפשית. יש היום מגוון גדול מאוד של שיטות להפחתת סטרסכמו יוגה, מדיטציה, ביופידבק, דמיון מודרך, טיפולים פסיכולוגיים שונים - רק תבחרו מה שמתאים לכם.  

תרמו לזולת 

מחקרים מוכיחים שדרך בטוחה, קלה ומהירה להגביר את רמת האושר ואת תחושת המשמעות היא לתת מעצמכם. אפשר ללכת להתנדב במשהו שמדבר אליכם, או פשוט לעשות כל יום מעשה טוב קטן אחד.

ארוחה משפחתית (צילום:  Jack Frog, Shuttersock)
הקיפו עצמכם במשפחה, חברים ומסגרות נוספות | צילום: Jack Frog, Shuttersock

צרו מסגרות חברתיות

האדם הוא יצור חברתי והבדידות אינה טבעית לו, והיא מהווה גורם סיכון מרכזי לדיכאון. אם אתם חשים בודדים, הקיפו את עצמכם במסגרות חברתיות כגון קבוצת הליכה או חוגים, צרו לכם שגרת מפגשים קבועים עם חברים, וכמובן הצטרפו לארוחת הערב המשפחתית - שתורמת ללכידות המשפחה והוכחה כמשפרת את התפקוד המשפחתי, את תחושת השייכות, את מצב הרוח, ואת התפקוד הכללי של הפרט.

 

 הכותבת היא ד"ר דנה פלורנטין, מומחית לרפואת משפחה של הכללית במחוז דן - פ"ת