מגנזיום הוא חיוני לתפקוד מערכות שונות בגוף, מהלב ועד לעצמות. הבעיה היא, שקשה מאוד לדעת כשיש לנו מחסור בו. אז איך נדע אם אנחנו סובלים מחוסר מגנזיום ומה עושים?  

 >> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?

מגנזיום הוא מינרל חשוב ביותר לשמירה על בריאות האדם. הוא חיוני לפעילות תקינה של הלב, לייצור אנרגיה והוא גורם משלים ליותר מ-300 פעולות אנזימטיות בגוף. מחסור במגנזיום יכול להוות סכנה בריאותית, בעיקר כיוון שהמגנזיום קשור לוויסות לחץ הדם וקצב הלב. חוסר מגנזיום יכול להיגרם מסיבות שונות, בין היתר עקב עלייה בגיל. סימפטומים שונים בגוף יכולים להראות על מחסור במגנזיום.

80 אחוז מהישראלים אינם צורכים מספיק מגנזיום

מה שהרבה אנשים לא יודעים על מגנזיום, זה שלא ניתן לאבחן מחסור בו באמצעות בדיקת דם בקופת החולים. הסיבה לכך טמונה בעובדה שהמגנזיום הוא מינרל המצוי בתוך תאי הגוף ורק אחוז אחד מכלל המגנזיום בגוף האדם נמצא בדם. אי לכך, כשמונים אחוז ישראלים אינם צורכים כמות מספקת של מגנזיום וכלל לא מודעים לכך שהם סובלים ממחסור בו.

מהי הסיבה לחוסר מגנזיום?

אחת הסיבות לכך היא תזונה דלת מגנזיום. מבוגרים רבים אינם צורכים מזונות עשירים במינרל זה, כמו תרד, ברוקולי, אגוזי ברזיל ושוקולד. סיבה נוספת לכך היא העדר כמות מספקת של מגנזיום במי השתייה. המים בישראל מותפלים וחסרי מינרלים ולפיכך חלקינו זקוקים להשלמת החוסר מתוספים.

מה התסמינים של חוסר מגנזיום?

כיוון שמגנזיום משפיע על שלל מערכות בגוף, מהלב ועד לשרירים ולעצמות – התסמינים מגוונים. אחד הביטויים הראשונים לחוסר מגנזיום הוא התכווצויות בלתי רצוניות של שרירי הרגל, בזמן פעילות ספורטיבית או בזמן שינה. סימפטומים נוספים הם בין היתר עייפות ומיגרנות. 

מה עושים במצב של חוסר מגנזיום?

אחת הדרכים הנפוצות לטיפול בחוסר מגנזיום, היא נטילת תוספי תזונה, דרכם ניתן לקבל את כמות המגנזיום היומית המומלצת. תוסף תזונה מגנוקס 520 נכלל בסל שירותי הבריאות במצבים שונים, לרבות מניעה וטיפול בחוסר מגנזיום, השלמת מגנזיום בחולים מושתלים ובחולי סרטן המטופלים בכימותרפיה. 

רוצים לדעת עוד על מינרל החיים? המומחים למגנזיום מחכים לכם

 >> מתגלגלים קשוח: אימון עם כדור