אתם ככל הנראה רגילים להשתמש בטימין (קורנית) כתבלין בתבשילים, אבל מתברר שכל הזמן הזה פספסתם את הפוטנציאל שלו כחליטת תה שהיא לא רק טעימה, אלא גם יכולה לתרום לבריאות שלכם. הנה כל היתרונות הבריאותיים של תה טימין וגם מתכון סופר טעים לחליטת טימין עם טוויסט הדרי.

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

מלא בנוגדי חמצון

"טימין עשיר בנוגדי חמצון ופוליפנולים הידועים כ'ביו-פלבונואידים', כמו לוטאין, זאקסנטין, נרינגנין", אומרת ד"ר פליס גרש, גינקולוגית. תרכובות אלו עוזרות לגוף להילחם ברדיקלים חופשיים, אותן מולקולות המיוצרות על ידי הגוף שתורמות לתהליך ההזדקנות ולהתפתחותן של מחלות כרוניות שונות.

אנטי-בקטריאלי ואנטי-פטרייתי

כבר לפני המון שנים אנשים השתמשו בטימין כדי להגן על עצמם מפני חיידקים שונים. ונראה שהם לא ממש טעו, מחקרים שונים הראו כי שמנים אתריים המצויים בטימין הם בעלי מאפיינים אנטי-מיקרוביאליים ויכולים להילחם בסלמונלה, אי קולי וספילוקוקוס זהוב ובפטריות כמו קנדידה. עם זאת, כיוון שהמחקרים נעשו על שמנים מרוכזים שנלקחו מטימין, קשה לדעת אם אותן יתרונות יהיו בצריכת חליטה שלו. אבל אם עדיין קיים סיכוי שזה כן יתרום לבריאות שלכם, אז בהחלט שווה לנסות.

מכיל תרכובת המרגיעה את מערכת העצבים

מי ידע שכוס תה טימין יכולה לעזור לכם להירגע? הכל בזכות תרכובת המצויה בתבלין, המכונה קרבקרול. "יש לזה השפעה מרגיעה ותומכת על מערכת העצבים", מסבירה ד"ר גרש. תוכלו להוסיף את חליטת הטימין לשגרת הטרום-שינה שלכם או להצטייד בו במשרד, למקרה שיעבור עליכם יום אקסטרה לחוץ בעבודה. או פשוט בכל זמן אחר שאתם מרגישים שרמות הסטרס עולות.

חליטת תה צמחים (צילום: sergeyshibut, shutterstock)
מרגיע: חליטת טימין, לימון ונענע כבר ניסיתם? | צילום: sergeyshibut, shutterstock

מכיל ויטמינים ומינרלים

טימין טרי מכיל לא מעט ויטמינים ומינרלים, כך שחליטה יכולה בהחלט לספק לכם בוסט בריאותי. הוא מכיל ויטמין A ו-ויטמין C, המסייעים לשיפור המערכת החיסונית. בנוסף לכך, הוא מכיל גם ברזל, מנגן וסיבים תזונתיים. "טימין יכול לעזור למערכת החיסונית להילחם בפתוגנים ויראליים שגורמים לשפעת, הרפס, מונונוקלאוזיס זיהומי (המכונה "מחלת הנשיקה"), שלבקת חוגרת ועוד", מסבירה ד"ר גרש.

טיפול טבעי נגד שיעול

מרגישים שהגרון שלכם קצת מדגדג? התחיל לכם שיעול מציק? ייתכן שחליטת טימין תעזור לכם. מחקרים הראו כי עלי טימין עשויים לסייע להפחית שיעול ותסמינים אחרים של דלקת סימפונות חריפה (Acute bronchitis), כשצורכים אותם לצד עלי קיסוס. עם זאת, לא ברור אם יתרונות אלה קיימים גם כשצורכים טימין לבדו.

 עוד ב-mako בריאות:
>> זהירות: המאכלים שיכולים לפגוע לכם בראייה
>> הסיכון שלכם להידבק יעלה אם תלכו למקום הזה
>> זו הטעות הכי גדולה שאתם עושים עם המסכה שלכם

האם יש תופעות לוואי?

תה טימין נחשב בטוח לצריכה עבור מרבית האנשים, אך אם אתם נוטלים תרופות לדילול הדם, כדאי לכם להיוועץ ברופא לפני שאתם שותים חליטת טימין. כמו תבלינים רבים אחרים, טימין יכול להאט את קרישת הדם ולכן הוא פחות מומלץ למי שנוטל תרופות אלה. בנוסף לכך, אנשים מסוימים עשויים להיות אלרגיים לטימין. לפי פון, לרוב מדובר באנשים שאלרגיים גם לצמחים נוספים מהמשפחה הזו, כמו אורגנו, בזיליקום ומליסה. אז אם אתם אלרגיים לצמחים הללו, ייתכן שאתם גם אלרגיים לטימין וכדאי להיוועץ ברופא לפני שצורכים אותו, או להימנע ממנו בכלל.

איך להכין חליטת טימין?

הנה מתכון לתה טימין, של השפית של הסלבס ותזונאית סרינה פון.

לספל תה:

5-7 ענפים של טימין, שטופים ונקיים.

350 מ"ל מים מסוננים.

½ לימון (או פרי הדר אחר).

כפית דבש מנוקה.

הוראות:

  • שפכו את המים בסיר קטן והוסיפו את הטימין ולחמם על אש בינונית-נמוכה.
  • סחטו את הלימון לתוך הסיר, כולל הציפה (ואפשר להוסיף גם את הקליפה).
  • לבשל על אש קטנה במשך חמש דקות.
  • להנמיך את האש ולהשרות במשך חמש דקות נוספות.
  • הסירו את הסיר מהאש ותנו לתה להתקרר.
  • כאשר התה בטמפרטורה חמה שניתנת לשתייה, הוסיפו את דבש המנוקה ושתו להנאתכם.