אם עוד לא שמעתם על "סוליי" – עכשיו הגיע הזמן. סוליי היא תמיסת מי מלח לשתייה, אבל לא מהסוג שאתם מגרגרים כשכואב לכם הגרון. מדובר במים שמוסיפים להם לא מעט מלח טבעי, לרוב מדובר במלח הימלאיה (שנחשב למלח הטהור ביותר). אבל לא מדובר בכפית קטנה של מלח שמוסיפים לכוס מים ומערבבים, אלא בתמיסת מי מלח שמכינים באמצעות השריית מים בלא מעט מלח הימלאיה, כך שהמים יספגו כמה שיותר מהמלח. רבים טוענים שיש לסוליי לא מעט יתרונות בריאותיים, מניקוי רעלים, ירידה במשקל ועד לשיפור מראה השיער והעור.

סופיה גושה מ-Well+Good החליטה לבדוק אם באמת שתיית סוליי תורמת לבריאות' והמסקנות שלה לאחר שבוע של שתיית המשקה המלוח - די מפתיעות. 

איך מכינים?

כדי להכין סוליי, מומלץ להשתמש בכוס צנצנת (הנפוצות בעיקר בבתי קפה טרנדיים, אך אפשר למצוא גם בחנויות כלי בית). מכסים את תחתית הכוס במלח הימלאיה או במלח אטלנטי, ממלאים את הכוס מים ומשאירים את הכוס כך במהלך הלילה, כך שתהיה מוכנה לשתייה בבוקר. נהוג לשתות סוליי כשקמים בבוקר, על בטן ריקה.

הנה כמה מהשינויים שעברו על גושה במהלך ההתנסות שלה עם סוליי:

שיפור האנרגיה: גושה הבחינה בהבדל משמעותי ברמת האנרגיה שלה בבוקר כשהיא שתתה סוליי.

שינה טובה יותר: הסגולות הבריאותיות המיוחסות לסוליי כוללות בין השאר גם הפחתת הורמוני לחץ והרגעת מערכת העצבים לקראת השינה. ואכן גושה הבחינה שהשינה שלה החלה להשתפר לאחר שהתחילה לשתות את התמיסה.

מלח הימלאיה (צילום: Olinda, shutterstock)
מלח הימלאיה | צילום: Olinda, shutterstock
עוד ב-mako בריאות:
>> זה מה שקורה לגוף כשמפסיקים לקיים יחסי מין
>> הגיעה לעשות החלקה וגוונים ויצאה עם צלקות
>> חייכו! מצאנו טריק פשוט להלבנת שיניים בבית

שיפור העור: גושה מדווחת שמאז שהיא התנסתה בשתיית סוליי, יותר אנשים מחמיאים לה על מראה העור שלה. ייתכן מאוד שזה קשור לכך שמלח ההימלאיה הוא מינרל שבהחלט מסוגל לשפר את העור, השיער והציפורניים. אך יכול מאוד להיות שזוהי תופעת לוואי של שיפור השינה.

בחירות תזונתיות טובות יותר: גושה מספרת שההחלטה לשתות מי מלח בבוקר עזרה לה להיות מודעת יותר למה שהיא אוכלת ושותה. היא עדיין פינקה את עצמה מדי פעם, אבל היא עשתה זאת במתינות.

אין ספק שלגושה הייתה חוויה מוצלחת עם הסוליי, אבל לנו זה עדיין נשמע מעט מופרך, ולכן שאלנו את דעתה של ד"ר אולגה רז, תזונאית וראש תחום תזונה קלינית באוניברסיטת אריאל. "ראשית, מדובר בהתרשמות אישית בודדת ולכן לא ניתן למהר ולהסיק מהמקרה הזה כלום", אומרת רז, "אין מחקרים רציניים שמוכיחים שיש לעניין הזה יתרונות. מעבר לכך יש פה אפקט פלסבו, כי היא בעצמה אומרת שפתאום היא החלה לשים לב למה שהיא אוכלת ולאכול יותר בריא. כלומר, האפקט הוא לא בגלל המלח אלא בגלל השינוי המחשבתי.

"אנחנו גם לא יודעים בדיוק כמה היא שתתה או את הרכבו המדויק של המלח הזה. הוכח מדעית שעודף מלח לחלק מהאנשים אינו בריא, ולכן אני לא הייתי עושה את הניסיון הזה". ראו הוזהרתם.