תורת האבחון והריפוי דרך כפות הרגליים היא חכמה עתיקת שנים. בעידן הנוכחי, כולנו מכירים את הרעיון שכפות הרגליים מייצגות את איברי הגוף, אך האם ידעתם שגם דפוסי ההתנהגות שלנו, האמונות ותפיסת העולם שלנו משתקפים בכפות הרגליים? לא תאמינו מה כפות הרגליים שלכם מספרות עליכם.

עקבו אחרינו בפייסבוק ותקבלו את כל הכתבות ישר לפיד >

כפות הרגליים מספרות את סיפור חיינו ומעידות על כל הקולות בתוכנו, ביניהם קולות מעצימים ומחזקים וגם קולות מקטינים ומורידים. לאילו קולות את מקשיבים? מבט אחד בכפות הרגליים יגלה לכם את התשובה.  

כפות הרגליים ובעיקר עשר הבהונות מייצגות את המחשבות המתקיימות בתוכנו. הן מראות לנו את הפרשנות הרגשית שלנו למחשבות על פיהן אנחנו חיים את המציאות. כאשר חל שינויי מבני ועיוות בבהונות זו בעצם דרכו של הגוף לחשוף בפנינו שמתקיימות בתוכנו מחשבות "מעוותות" על עצמנו, מחשבות שמגיעות מתוך פרשנות שגויה, מתוך חוויות עבר שיצרו בנו חוסר איזון , וכרגע מתבטא כשינוי מבני בכפות הרגליים. השינויים האלה, מעבר לכך שגורמים לנו לכאבים ברגליים ואף בגב, ומונעים מאיתנו לחיות את החיים כפי שהיינו רוצים, מרמזים גם על תקיעות, חוסר מימוש והגשמה בחיים.

אז מה מספרות לנו כפות הרגליים? כמה נקודות שיעזרו לכם לפענח את הרמזים שכפות הרגליים מפזרות:

  1. פחד - כאבים בכפות הרגליים מרמזים לרוב על פחד מהתקדמות. פחד ממימוש השאיפות והרצונות שלנו מיוצג בצורת כשל בהליכה המתבטא בכאב ועיוות. אם זיהיתם עיוות בכף הרגל, קריסה של עצמות המסרק (כאבים בכרית כף הרגל), שאלו את עצמכם מה מפחיד אתכם? איזו התקדמות מאיימת עליכם?
  2. הלקאה עצמית - כאשר הבוהן הגדולה נוטה פנימה לכיוון שאר הבהונות היא רומזת שקיימת בתוכנו מחשבה או אמונה ששגינו בפרשנות שלה, דבר המתבטא בכיפוף עמוד השדרה. מחשבה לא מיטיבה יוצרת בנו הלקאה פנימית וגורמת לחוסר איזון שמטלטל את עולמנו.
  3. חוסר גמישות - כאשר הבוהן הגדולה מכופפת והמפרק נוקשה ולא גמיש, זו דרכו של הגוף לרמוז לנו שאנחנו שיפוטיים כלפי עצמנו וכלפי הסביבה. אי הגמישות בגוף מבטאת גם אי גמישות מחשבתית, קושי בהתמודדות עם שינויים ויכולת לשנות ולחדש.
  4. עומס יתר - הבוהן הבולטת רומזת לנו שאנחנו חשים שאנו "נושאים את העולם על גבנו". העומס הרגשי מתבטא בכיפוף הבוהן הגדולה, המגלה לנו על אחריות יתרה ורצון לשלוט בכל מה שקורה. חשוב לזכור שהמפרק של הבוהן הגדולה משקף את עצם הצוואר ה- C7, המפרק הסיבובי המחזיק את הראש. כאשר המפרק בבוהן הגדולה מתחיל להתכופף הוא מספר על נקודת מבט מצומצמת, טווח האפשרויות קטן, ועל האחריות היתרה שכמו תיק מסע כבד מכופפת את הצוואר ועמוד השדרה ובכך מונעת מאיתנו ללכת בזקיפות ובתחושת "ראויות".
  5.  מחשבות מגבילות - שינוי מבני בבוהן בולטת מזמין אותנו למצוא מחשבה מעכבת שנועלת אותנו בנוקשות פנימית. המחשבה הזו מבקשת שנציף אותה, שנאיר אותה, ונאפשר לפרשנות אחרת חדשה, להתגלות. כשנגלה את האמת נבין שיש לנו אפשרות לשנות ולהשתנות רגע רגע, שזכות הבחירה בפרשנות מחודשת נתונה בידינו.

האם ניתן לשנות?

אחרי שהבנו את הייצוג התודעתי והרגשי של השינויים המבניים בכפות הרגליים, עכשיו נוכל להתחיל לעבוד איתם.

במהלך החיים ניתנות לנו אינסוף הזדמנויות לשנות את הפרשנות שלנו, אך אם נמשיך להתעלם, הגוף ימשיך לדבר איתנו והביטוי של הפרשנות הזו יופיע בכפות הרגליים ובעיקר במפרקי כפות הרגליים, המייצגים את הגמישות ההתפתחותית שלנו, את החוסן ואת האיזון בין המחשבות לרגשות שלנו.

הפתרונות, בדיוק כמו הבעיות, ניתנים בשלושה רבדים:

ברובד התודעתי: נקיים שיח פנימי עם הקולות המתקיימים בנו ועם הקולות שמקבלים ביטוי מהעולם החיצוני לנו. נתבונן בקולות הללו ונבין מה הם מספרים. נתחיל להבין שגם הם רק מחשבות, רק קולות, לא "אמת" ונתחיל להחליף אותם במחשבות וקולות חדשים, מיטיבים.

ברובד הרגשי: נכיל את הרגשות, ניתן להם מקום והכרה ונענה להם בקול הורי מכיל ואוהב על מנת ליצור בתוכנו איזון. זכרו, אין רגע שלא משרת אותנו ואין רגש שנרצה להתעלם ממנו. כל הרגשות חשובים ונחוצים בשביל ההתפתחות שלנו.

ברובד הפיזי: נעשה פעולות פיזיות הקשורות בגוף כמו עיסוי והגמשת המפרקים על בסיס קבוע, שימוש במגשרים סיליקוניים לטיפול בכאבים ושינויים מבניים של כפות הרגליים היוצרים הפרדה נכונה וכוונון הבהונות למנח ישר, הליכה על חול הים ברגליים חשופות ועוד.

אני מבטיחה לכם שבפעם הבאה שתביטו על כפות הרגליים, לא תוכלו להתעלם עוד ממה שהן מספרות. אתם תראו את כל "הכיפופים" והשינויים שמבקשים מכם לבחון מחדש את הדרך שלכם, לדייק אותה ולהיטיב אותה ולהזדקף בתוכם. אל תתעלמו מהכאבים בכפות הרגליים שכן הן רק יילכו ויתעצמו. אם תשבו רגע ותבינו מה המסר שלהן אליכם תוכלו לעשות שינוי אדיר בחייכם ואז לא יהיה יותר צורך בכאבים האלה, שכן המסר הועבר. תנסו, מה יש לכם להפסיד? הליכה נוחה בשבילי החיים, היא לא פריבילגיה, זוהי זכות בסיסית שאסור לנו לוותר עליה!

* הכותבת מיטל להב היא מכוונת ומשקמת הליכה ונפש