שמחה לשתף אתכם במתכון עשיר שמוכיח שמנה טבעונית יכולה להיות לא פחות עסיסית וטעימה, בקלות יחסית. 

צריך קצת סבלנות לעבודה עם הבצק אבל התוצאה היפהפייה שווה את הכל.

לבצק

  • קילו קמח 
  • 2 כפות שמרים יבשים 
  • 4 כפות סוכר חום green
  • 2 1/2 כוסות מים 
  • כף מלח
  • 1/2 כוס שמן 

למילוי:

  • 5-6 בצלים בינוניים פרוסים לפרוסות 
  • 2 קופסאות שימורים פטריות green
  • קופסא רסק עגבניות green
  • 2 כפות סוכר חום green
  • כף כמון
  • כף שטוחה פפריקה
  • כף שטוחה מלח 
  • חצי כפית פלפל שחור 

לציפוי:

  • רבע כוס סילאן טבעי green
  • רבע כוס מים רותחים 
  • רבע כפית קונפלור

לקישוט:

  • שומשום

  1. שמים את מרכיבי הבצק בקערת המיקסר למעט המלח ולשים עד שנוצר בצק
  2. כאשר נוצר בצק מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש למשך שבע דקות
  3. מעבירים את הבצק לקערה משומנת להתפחה כשעה עד שעה ורבע
  4. בזמן שממתינים מכינים את המילוי: מטגנים את פרוסות הבצל עם 3 כפות שמן זית עד הזהבה. בהזהבה מוסיפים את התבלינים והרסק עם רבע כוס מים רותחים
  5. מערבבים היטב ומבשלים דקה-שתיים ומקררים עד שההתפחה תסתיים
  6. מחלקים את הבצק ל-18 כדורים וכל כדור פותחים לעיגול בו מניחים באמצע מלית. סוגרים בצורת שק ומניחים בתבנית כאשר החלק שסגרנו כלפי מטה
  7. מכינים את הציפוי: מערבבים הכל בכוס ומברישים. מפזרים שומשום לקישוט. מכניסים לתנור חם על מצב טורבו, מחממים מראש ל-180 מעלות עד הזהבה יפה של המאפים

 מחפשים מתכונים טבעוניים? הכנסו למתחם שכולו אוכל טבעוני>