לכבוד היורו התחשק לי לגוון ולהכין נשנוש בריא וקליל, מנה לא שגרתית ומלאה בירקות, נשנוש שאפשר לטבען בקלות או לאכול עם בקר, עוף או טופו באותה צלחת. לגוון בין כל הסוגים, ומה יותר טוב מספרינג רול שאפשר להכין בקלי קלות?

במקום לשבת מול המסך ולחטוף מה שיש בבית, עם טיפת מאמץ וקמצוץ תושיה אפשר להכין צלחות צבעוניות ומשביעות והעיקר, מלאות כל טוב ועשירות בוויטמינים וסיבים. 

  • לקט ירקות מוכן – או שקוצצים לבד כרוב לבן, גזר, כרוב סגול ומה שאוהבים

  • חבילת דפי אורז

  • תוספות לפי בחירה:  חזה עוף/סינטה דקה/טופו - תלוי מה אתם אוהבים 

לרוטב:

  • 3 כפות מיונז green

  • רבע כוס סויה green

  • 2 כפות ממרח בוטנים green

  • רבע כפית שמן שומשום

  • רבע כוס סילאן אורגני green

  1.  להכנת הרוטב: שמים בקערה את כל רכיבי הרוטב ובעזרת מטרפה קטנה מערבבים עד שמתקבל רוטב אחיד

  2. בכל פעם טובלים דף אורז אחד בקערה עם מים מהברז לחצי דקה

  3.  מניחים את דף האורז הטבול על משטח ובמרכזו שמים מעט מהלקט ירקות שבחרנו. אפשר להוסיף גם חתיכות חזה עוף צרוב או טופו או סינטה דקה דקה צרובה, או להשאיר רק ירקות

  4.  מקפלים את קצוות דף האורז כלפי פנימה ומגלגלים

  5. טובלים ברוטב ומנשנשים!