לכבוד יום ההמבורגר שקרב ובא הכנתי לכם את גרסת המבורגר עוף שלי, שהיא גרסה מאוזנת אבל לא פחות טעימה. תדמיינו לכם את הביס המושלם של לחמניה של בית שהיא כולה עננים, שכבה נדיבה של מיונז אורגני, כמה עלי חסה וקציצת המבורגר מעוף שהיא עסיסית ואוורירית ולא משמינה!!! ומעל ירקות שעושים לנו שמח ומעל שכבה יפה ונדיבה של קטשופ. בקיצור תמיד כיף לצאת קצת משגרה ולהכין משהו מיוחד וכמובן שלא נשכח את התוספות שכולנו אוהבים.

  • 500 גרם חזה עוף/פרגיות טחון
  • 1 בצל גדול
  • 1 תפוא בינוני
  • 1 קישוא בינוני
  • שליש צרור פטרוזליה
  • 5 כפות פירורי לחם
  • ביצה בגודל M
  • שקית אבקת אפייה
  • כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • כפית תבלין קציצות
  • שמן זית אורגני שופרסל green לשימון המחבת

להגשה

  • מיונז אורגני שופרסל green
  • קטשופ אורגני שופרסל green
  • ירקות ששאוהבים: חסה, עגבניה, בצל, מלפפון חמוץ

המבורגר עוף (צילום: יונית סולטן צוקרמן)
צילום: יונית סולטן צוקרמן

  1. את הבצל תפוח האדמה, הקישוא והפטרוזליה קוצצים במעבד מזון עד שהכל קצוץ קטן-קטן
  2. מניחים בקערה את הירקות הקצוצים, בשר טחון, תבלינים, פירורי לחם, ביצה ואבקת האפייה (כן זה לא טעות אבקת האפיה היא סוד לאווריריות הקציצה והירקות זה הסוד לעסיסיות). מניחים במקרר חצי שעה שעה להתייצבות
  3. מוציאים וקורצים 10 עד 12 קציצות המבורגר שמנמנות ויפות
  4.  אופן טיגון הקציצה: משמנים טיפה מחבת טובה ומנגבים את השמן. מחממים את המחבות 3 דקות ואז מניחים את הקציצות
  5. מנמיכים את האש ללהבה קטנה מכסים את המחבת במכסה. מטגנים עד שרואים שצבע העיסה משתנה. הופכים את הקציצה מכסים שוב מחכים כמה דקות שהחלק כלפי מטה יהיה זהוב גם. מוציאים וזה מוכן
  6. לוקחים לחמניה טריה ומורחים שכבה נדיבה של מיונז וקטשופ וכמובן מוסיפים ירקות שאוהבים: חסה, בצל, עגבניה, מלפפון חמוץ