• 3 קלחי תירס

  • 1 ביצה בגודל L

  • 2 כפות שמן זית שופרסל green

  • 3/4 כוס קמח לבן

  • 4 כפות פירורי לחם

  • 1/2 כפית מלח

לציפוי:

  • 1 כוס פירורי לחם

  • 4 כפות שומשום

  • שמן לטיגון

  1. במעבד מזון או בלנדר שמים את גרגירי התירס וטוחנים עד שנוצרת תערובת שהיא כמעט חלקה אבל עדיין עם חתיכות קטנות של תירס 
  2. מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב ומעבירים למקרר לשעה
  3. מערבבים בקערה את השומשום ופירורי הלחם
  4. יוצרים קציצות עם ידיים רטובות או משומנות ופוחסים לצורת אליפסה
  5. עוטפים את קציצות התירס בפירורי לחם ושומשום
  6. מחממים שמן במחבת, בגובה 1/2 ס”מ, ומטגנים מ-2 הצדדים עד הזהבה

הערות:

– אפשר גם לטחון פשוט 3/4 מהגרגירים למרקם די חלק ואז להוסיף ה-1/4 הנותרים ואותם לא לטחון

– אם אחרי המקרר התערובת לא מספיק יציבה בשביל ליצור קציצות, עם ידיים רטובות כדי שהתערובת לא תדבק לידיים, פשוט מוסיפים עוד 2-3 כפות קמח. זה בעיקר תלוי כמה טחנתם את התירס וכמה סיננתם את הנוזלים

שניצל תירס ביתי עם פוטטוס (צילום: אלון מסיקה)
צילום: אלון מסיקה