זו השנה השנייה שירדן הראל, חברתי לנבחרת, שולחת לי חודשים מראש את החלומות שלה לקראת שבועות וגורמת לי לתלוש שיערות מהראש ולחשוב איך להגשים את זה קולינרית.
הפעם היא אתגרה אותי בהכנת קשת לשיער אכילה בחלקה ובעוגת גבינה שנמצאת בתוך "אקווריום" מתוק. יש לי הרגשה שגם השנה צלחנו את המשימה ויצרנו עולם מתוק ומיוחד כל כך!

קבלו מתכון לעוגת גבינה יפיפיה ללא רגשות אשמה:

ל‍בראוניז דבש:‍ (תבנית קוטר 20 גובה 8 או 22 גובה 6)

  • 70 גרם שוקולד מריר אורגני
  • 70 גרם חמאה
  • 105 גרם דבש אורגני / סוכר דמררה חום אורגני
  • 85 גרם ביצים
  • 30 גרם קמח
  • קורט מלח

ל‍עוגת גבינה אפויה:‍

  • 1 ק"ג גבינה לבנה 5%
  • 5 ביצים L
  • 100 גרם סוכר
  • 80 גרם פודינג וניל
  • 40 גרם קורנפלור
  • 10 גרם קמח
  • תמצית / מחית וניל

לקישוט – ג'לי ורדים: 

  • 40 גרם ג'לטין
  • 250 גרם מים
  • 750 גרם מים
  • 300 גרם סוכר
  • 50 מ"ל מי ורדים
  • מיץ מלימון שלם

תומר וירדן עם עוגת הגבינה (צילום: ירדן הראל)
צילום: ירדן הראל

  1. בראוניז: נמיס במיקרו או בבאן מרי חמאה ושוקולד ונערבב היטב
  2. נוסיף פנימה את הדבש ונערבב
  3. נערבב את הביצים יחד עם תערובת השוקולד ונוסיף קמח, מעט מלח ונאחד
  4. נעביר לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ונייר כסף משומנת היטב ונאפה ב180 מעלות כרבע שעה
  5. נקרר היטב את הבראוניז על השיש, נוריד את המעלות בתנור ל-140 ונתחיל לעבודת על מסת הגבינה
  6. מסת גבינה: נקציף היטב את כל החומרים יחד כשתי דקות ונמזוג מעל הבראוניז האפוי
  7. נאפה את העוגה כשעה עד שעה ורבע (העוגה אמורה להיות מעט רוטטת בסיום האפייה)
  8. נעביר לקירור של לילה לפחות לפני חילוץ העוגה מהרינג
  9. ציפוי ג'לי שקוף: נמיס את הג'לטין ב-250 גרם מים ונחכה שהתערובת תתייצב. בנפרד נרתיח את המים (750), סוכר, מי ורדים ולימון. נערבב את הג'לטין עם התערובת הרותחת ונצנן כשעה
  10. ניקח רינג יותר גדול (22-24), נאטום אותו מלמטה עם ניילון נצמד ונניח בתוכו שקף גבוה (10 ס"מ)
  11. נניח את העוגה במרכז הרינג ונסדר מגוון פרחים ופירות בשוליים הפנויים ומעל העוגה. נמזוג מעל את תערובת הג'לי ונעביר לקירור של מספר שעות לפני החילוץ
  12. לפני החילוץ נעבור על השקף עם מגבת חמה ונסיר אותו