אנחנו מתים על פיצה' ולא מזמן אפילו קניתי טאבון וערבי פיצות זה החיים.
‏home made פיצה עם קמח ללא גלוטן, ככה שאם יש לכם מישהו שאתם אוהבים, ולא אוכל גלוטן זו לגמרי הדרך לשמח אותו.

  • 2 כוסות קמח ללא גלוטן שופרסל green

  • 1/2  כוס קמח חומוס

  • כף שטוחה שמרים יבשים

  • כפית סוכר

  • 1/4 כוס מים חמימים

  • 1 ביצה

  • 4 כפות שמן זית

  • 1/3 כפית מלח

תוספות:

  • רוטב עגבניות

  • מוצרלה

  • תירס/זיתים/ זוקיני או כל תוספת שאוהבים

פיצה ללא גלוטן, יעל גולדמן (צילום: יעל גולדמן)
צילום: יעל גולדמן

  1. מערבבים בקערה את החומרים לפי הסדר: קמח ללא גלוטן, קמח חומוס, שמרים וסוכר. מוסיפים רבע כוס מים וביצה ומערבבים לתערובת פירורית

  2. מוסיפים שמן ומלח ולשים את הבצק במשך כ-3 דקות. אם הבצק עדיין פירורי או יבש יש להוסיף כל פעם כף אחת של מים ולערבב עד שמתקבל בצק נוח לעבודה

  3. מניחים את הבצק בקערה ומכסים במגבת. מניחים לו לנוח במשך כחצי שעה

  4. מחממים תנור ל190 מעלות ופורסים נייר אפיה על משטח עבודה. מרדדים את הבצק בעזרת מערוך מקומח (בקמח ללא גלוטן) לעיגול בקוטר 30 ס”מ ובעובי של עד חצי ס”מ (מי שאוהב בצק יותר דק- יש לרדד לעובי-2 מ”מ)

  5. מפזרים קמח על תבנית שמתאימה לפיצה שלא ידבק ומעבירים אליה את הבצק

  6. מניחים מעל רוטב עגבניות. מעל מפזרים מוצרלה מפוררת, ומעל איזו תוספת שרוצים: זוקיני / זיתים/ תירס ועוד, לתנור ובתיאבון

מחפשים מתכונים ביתיים ללא גלוטן? היכנסו>