אני יודע שזה לא אמין אבל אני חולה על סלטים. אוהב את הרטבים המיוחדים, את הפריכות הכיפית והרעננות. אז לכבוד האירוח האינסופי בסוכה הנה לכם מתכון לסלט שהוא חלום! סלט סלמון שמבוסס על המון כרוב, ירקות טריים וכמובן קוביות סלמון טרי שטיגנתי ופטריות מטוגנות גם כן. כל הקסם הזה תובל ברוטב חמאת בוטנים, דבש ולימון היסטרי!

  • כרוב לבן (קטן) חתוך לרצועות דקות

  • 4 מלפפונים

  • 10 צנוניות

  • 2 בצלים סגולים

  • 700 גרם קוביות סלמון טרי (אפשר להמיר בטופו, או לוותר)

  • סלסלת פטריות טריות (אני השתמשתי בפורטובלו)

לרוטב:

  • מיץ מ-2 לימונים שלמים 

  • 2 כפות דבש אורגני green (אם מעדיפים אפשר להמיר בסילאן)

  • 2 כפות חמאת בוטנים טבעית אורגנית green

  • 2 כפות חומץ

  • 2 כפות שמן זית אורגני green

  • 2 כפות מים

  • כפית מלח שטוחה

  1. בקערית מערבבים סלמון טרי עם 2-3 כפות שמן זית, מעט מלח ופלפל שחור
  2. מטגנים את הסלמון כדקה וחצי עד שתי דקות מכל צד. חשוב לוודא שהסלמון עשוי
  3. באותה מחבת מטגנים את הפטריות עם מלח ופלפל עד להזהבה
  4. חותכים את הכרוב במרכז, מוציאים את המרכז הקשיח ופורסים את היתרה לרצועות דקות
  5. פורסים את המלפפונים במרכז ועל ידי מעבר עם כפית קטנה לאורך המלפפון מוציאים את כל הגרעינים וחותכים לחצאים קטנים ויפים
  6. פורסים את הצנוניות לפרוסת דקות וכך גם את הבצלים הסגולים
  7. בקערה בינונית מערבבים את כל חומרי הרוטב יחד וטועמים, במידת הצורך ניתן להוסיף מלח
  8. רגע לפני ההגשה מערבבים את כל חומרי הסלט עם הרוטב 
 הערות ותוספות:
ניתן להוסיף לסלט בצל ירוק, גמבות צבעוניות ועלי נענע