אני חייב להודות שאני לא בן אדם של מרקים, אבל הקור המטורף של הימים האחרונים עשה לי חשק למרק רותח עם מלא אדים. בחרתי את כל הירקות שאני אוהב, חתכתי אותם דק ויצרתי מרק מלא בטעם, עם תיבול בסיסי שנותן המון כבוד לירקות, הוספתי אטריות נהדרות שמתבשלות במהירות.

נהנתי מכל כף מרק ומחכה כבר למרק הבא שאבשל לעצמי.

  • 2 גזרים גדולים

  • בצל לבן גדול

  • 5 תפוחי אדמה קטנים

  • 10 פטריות שמפיניון או פורטובלו גדולות

  • חצי צרור פטרוזיליה

  • 4 כפות שמן זית אורגני green

  • כוס ורבע אטריות פליני אורגני מחיטה מלאה green

  • כ-3 ליטר מים רותחים

  • 2 שיני שום

  • מלח ופלפל לפי הטעם

     

  1. חותכים לקוביות קטנות את הבצלים, הגזרים, הפטריות ותפוחי האדמה
  2. קוצצים את הפטרוזיליה דק וכותשים את השום
  3. בסיר רחב מחממים שמן זית ומטגנים את כל הירקות יחד כעשר דקות תוך ערבוב
  4. לאחר עשר דקות מוסיפים פטרוזיליה, שום כתוש, מלח ופלפל, מערבבים היטב
  5. מוסיפים מים רותחים ומבשלים כ25 דקות
  6. לאחר הבישול טועמים ומתקנים תיבול
  7. מוסיפים את האטריות ומבשלים 4 דקות נוספות
  8. מגישים בקערת מרק, ניתן להוסיף כף שמנת חמוצה קרה מעל

מגוון מתכונים טעימים מחכים לכם במגזין הקולינרי>