לכבוד ט"ו בשבט שברתי את הראש מה להכין. מיציתי את עוגיות הביסקוטי וגם את העוגות הבחושות, עייפתי מכדורי תמרים וחטיפי אגוזים. ואז עלה לי הרעיון לשלב את החג המהמם הזה בבצק שמרים איכותי. בצק שמרים מעושר בסירופ מייפל איכותי,  משמשים מיובשים, בולגרית ובצל ירוק וכמובן שמן זית טוב להשלמת הטעם והמרקם.

  • 1 ק"ג קמח 

  • 50 גרם (קובייה) שמרים טריים או 17 גרם (כפית וחצי) שמרים יבשים

  • 75 מ"ל (1/4 כוס + כף) סירופ מייפל אורגני green או 75 גרם סוכר

  • 100 מ"ל שמן זית אורגני green

  • 600 מ"ל מים (2 וחצי כוסות)

  • 25 גרם מלח (כף+כפית)

להרכבה 

  • 250 גרם משמשים מיובשים  (אפשר להמיר בשזיף מיובש, בטטות אפויות או כל תוספת שאוהבים)

  • בצל ירוק חתוך (החלק הלבן חתוך גס, החלק הירוק חתוך דק)

  • 300 גרם בולגרית או פטה רכה

להגשה

  • סירופ מייפל אורגני שופרסל green 

  • שמן זית אורגני שופרסל green

  1. בקערת מיקסר לשים במהירות איטית עם וו לישה את כל חומרי הבצק פרט למלח
  2. לאחר 8 דקות מוסיפים מלח ולשים עוד 2 דקות. הבצק עשוי להיות במרקם רך ודביק, וזה בסדר.
  3. מתפיחים את הבצק בקערה משומנת ומכוסה במגבת כשעה בטמפרטורת החדר או כשש שעות במקרר (במידה ומתפיחים במקרר - לאחר ההתפחה מומלץ להוציא אותו להתפחה של כ40 דקות נוספות בטמפרטורת החדר)
  4. משרים את המשמשים המיובשים במים רותחים כעשר דקות ומסננים
  5. פותחיםאת הבצק על נייר אפייה בעזרת שמן זית, ניתן ליצור 2 פוקאצ'ות גדולות או שש בינוניות
  6. על הבצק מסדרים את המשמשים, מומלץ לקרוע אותם לחתיכות. מפזרים את הבצל הגס ומתפיחים כחצי שעה נוספת
  7. אופים את הפוקאצ'ות ב200 מעלות טורבו 15-20 דקות עד שהבצק משחים
  8. לאחר האפייה מפזרים חתיכות גסות של פטה או בולגרית, מוזגים שמן זית ומייפל. ניתן לפזר חתיכות בצל ירוק טרי ופרחי אמנון ותמר אכילים מעל

עוד מתכונים טעימים לט"ו בשבט מחכים לכם כאן>