בין כל ארוחות החג, המטעמים האין סופיים והקצב המטורף שבו אנחנו חיים בתקופה הזו, החלטתי להכין חלופה קלילה לארוחת בוקר/ערב מאוזנת וטעימה שעשירה בירקות, חלבונים ועוד דברים שווים.
הכנתי לכם מתכון לשקשוקה ירוקה עשירה בירקות ירוקים, שמנת דלת שומן (באופן יחסי), ביצים והמון המון טעמים.

  • שמן זית אורגני שופרסל green

  • 200 גרם עלי תרד (ניתן לקצוץ אותם)

  • גבעול כרישה גדול

  • 2 גבעולי בצל ירוק

  • חצי צרור עלי בזיליקום

  • 2 שיני שום

  • 1 בצל לבן גדול

  • 500 מ"ל שמנת לבישול 15% (אני השתמשתי בשמנת לבישול דלת לקטוז של green לטובת אחי התאום)

  • 6-8 ביצים שופרסל green

  • מלח, פלפל, אגוז מוסקט

להגשה (לא חובה)

  • פיתה מחיטה מלאה

  • גבינה בולגרית

שקשוקה ירוקה מצרכים (צילום: תומר אומנסקי)
צילום: תומר אומנסקי

  1.  במחבת מחממים 3-4 כפות שמן זית ומטגנים במצל לבן וכרישה שחתכנו לפרוסות דקות
  2. לאחר התרככות הבצל והכרישה, מוסיפים את השום, תרד, בצל ירוק ובזיליקום ומבשלים עד לריכוך
  3. מוסיפים שמנת לבישול ותבלינים ומבשלים כעשר דקות.
  4. מניחים את הביצים ברוטב ומבשלים עד לדרגת ההכנה המועדפת עליכם

אני אכלתי את המנה עם פיתה מחיטה מלאה ובולגרית לצידה, תהנו – זה הולך להיות טעים