תמיד לפני כיפור מבקשים ממני מתכון לבחושה טובה. הפעם החלטתי ללכת על עוגה שמלווה אותי שנים של חברתי האהובה קרין גורן. לקרין יש עוגה שבפעם הראשונה שהכנתי אותה חשבתי שהיא תהיה כשלון מוחלט ובפועל גיליתי עוגה מאוזנת, מפתיעה ומיוחדת. העוגה היא עוגת הטחינה המדהימה עם ציפוי של שומשום - את המרקם של העוגה הזו אתם לא תשכחו ותרצו לאכול ממנה עוד ועוד ועוד.

  • 3 ביצים L

  • 300 גרם סוכר (כוס וחצי)

  • 180 מל שמן קנולה (3/4 כוס)

  • 240 מ"ל מיץ תפוזים / מים (כוס)

  • 180 גרם טחינה גולמית אורגנית של green (3/4 כוס)

  • 280 גרם קמח לבן (2 כוסות)

  • 10 גרם אבקת אפייה (2 כפיות)

  • לתבנית: טחינה + שומשום אורגני מלא של green

  1. בקערת מיקסר מערבבים היטב ביצים וסוכר כדקה
  2. מוסיפים את יתרת החומרים ונערבב היטב
  3. מורחים את דופנות תבנית האפייה בטחינה גולמית ומפזרים שומשום בשפע
  4. את שאריות השומשום מנערים מהתבנית על ידי הפיכתה
  5. מוזגים את הבלילה ונאפה ב160 מעלות טורבו 45-55 דקות עד שקיסם יוצא יבש
  6. מצננים היטב את העוגה, מחלצים מהתבנית ובוזקים מעט אבקת סוכר מעל