פנקייקים מאוזנים (צילום: תומר אומנסקי)
צילום: תומר אומנסקי
אני מאלו שמג אוויר חורפי מכניס אותם לדכדוך קל, אז החלטתי הפעם להכין מנה שתחזק את הגוף והנפש, ומה יותר משמח ומעודד ממגדל פנקייקים מטורף וטעים? בחרתי להכין לכם מתכון של פנקייקים מטריפים עם מייפל איכותי, בננות טריות ומרכיב סודי ומיוחד.

כשהתחלתי את אתגר השחיתות המאוזנת שלי פרסמתי תמונה עם מגדל פנקייקים והמון שוקולד וקצפת, מאז אני לא רגוע וכל פעם רוצה לנסות לשחזר את המגדל הזה רק הפעם בצורה מאוזנת ויותר מחושבת. מאמין שעכשיו קלעתי למטרה.

הכנסתי לפנקייקים שלי מרכיב מדהים שמרכך אותם והופך אותם לעסיסיים יותר, עם בונוס נוסף: מרכיב המוריד את כמויות השומן שאני שם בדרך כלל. מנחשים איזה מרכיב?

המרכיב הוא לא פחות ולא יותר מאשר – קישוא!

כן כן, כתבתי קישוא - אל תיבהלו, הוא לא מורגש בטעם ונותן מרקם מדהים המאפשר לנו ליהנות מפנקייקים מדהימים עם מינימום רגשות אשם ומקסימום הנאה. באפייה אמריקאית נוטים להשתמש בקישוא לא מעט, בארצנו הקטנה קצת נרתעים מהעניין אז תיאלצו לסמוך עליי, זה טוויסט פשוט שנותן המון לחות ועוזר לאזן את המנה בלי פשרה על הטעם.

  • 4 ביצים

  • 1/2 כוס סוכר לבן / חום

  • כוס חלב 

  • כוס קישואים מגוררים

  • 2 כוסות קמח

  • כוס קמח שיבולת שועל

  • 2 כפיות אבקת אפייה

  • כפית סודה לשתייה

  • 1/4 כוס שמן

  • תמצית וניל

להגשה:

  • מייפל אורגני שופרסל גרין
  • 2 בננות

  1. מערבבים היטב את חומרי הפנקייק
  2. מחממים מחבת עם מעט שמן ומטגנים בכל פעם את הפנקייקים כ-2 דקות מכל צד
  3. יוצרים ערימה יפה ומעליה שופכים סירופ מייפל אורגני טעים ובננות טריות, לפי הטעם והחשק שלכם

לעוד מתכונים של תומר אומנסקי>