לעוגה

  • 4 ביצים green
  • 400 גרם סוכר קנים חום אורגני green (2 כוסות)
  • 240 מ"ל שמן (כוס)
  • 70 גרם קקאו (חצי כוס)
  • 350 גרם קמח (2.5 כוסות)
  • 10 גרם אבקת אפייה (שקית)
  • 3 גרם אבקת סודה לשתייה (כפית)
  • 200 גרם יוגורט 3% אורגני green
  • 280 מ"ל מים

לקרם 

  • 750 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
  • 250 גרם מסקרפונה
  • 60 גרם אבקת סוכר
  • 80 גרם פודינג וניל
  • תמצית / מחית וניל

לקישוט ולמילוי 

  • תותים טריים
  • פטל אדום
  • אוכמניות / פטל שחור
  • עלי נענע

  1.  להכנת העוגה – בקערת מיקסר מקציפים ביצים וסוכר לקציפה אוורירית

  2.  מוסיפים את השמן בהדרגה (כאשר המיקסר על מהירות נמוכה)

  3. מוסיפים את המים והיוגורט ומערבבים

  4. מוסיפים את היבשים: קמח, קקאו, אבקת אפייה, אבקת סודה ומאחדים לתערובת חלקה

  5. מחלקים בין 3 תבניות משומנות היטב ואופים כחצי שעה ב160 מעלות טורבו. בודקים את העוגות עם קיסם ומקררים אותן היטב, מחלצים מהרינג ומעבירים למקרר

  6. להכנת הקרם - בקערת מיקסר מקציפים את כל החומרים פרט לפודינג עד לקבלת קצפת רכה

  7. מוסיפים את הפודינג ומקציפים במהירות גבוהה עד לקבלת קצפת יציבה

  8. מניחים פרוסת עוגה ומעליה קרם וחתיכות פרי וכך הלאה עד לסיום שכבות העוגה והקרם

הערות:

ניתן להבריש את שכבות העוגה במי סוכר על מנת להעניק לעוגה יותר לחות ורכות.

יעל גולדמן ותומר אומנסקי- מנת ילדים (צילום: אלון מסיקה)
צילום: אלון מסיקה