פורים ממש עוד רגע מגיע, אני וירדנה (ירדן הראל אהובתי) נפגשנו על מנת להכין לכם הפתעות שוות, מאוזנות וחדשות לחג, הראשונה עוגיות שיבולת שועל בצורת מסיכות מעוצבות ומקושטות, וההפתעה השנייה אוזן המן מבצק שמרים שמן זית במילוי גבינות ואנטיפסטי.

לבצק שמרים:

  • 1 ק"ג קמח

  • 50 גרם שמרים טריים / 17 גרם שמרים יבשים

  • 100 גרם סוכר לבן / קנים חום אורגני

  • 240 מ"ל שמן זית אורגני green

  • 350 מ"ל מים

  • 20 גרם מלח

למילוי:

  • 250 גרם בולגרית מעודנת

  • 200 גרם גבינה צהובה לבחירה

  • 100 גרם קוטג' או גבינת שמנת

  • ביצה

  • כף קמח

  • מלח

  • פלפל

  • פטריות מטוגנות / בצלים מטוגנים / בטטות אפויות בתנור / עגבניות שרי / זיתים וכו'

     

לציפוי:

  • ביצה

  • שומשום

  1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה לשים את כל חומרי הבצק פרט למלח כשמונה דקות
  2. אחרי שמונה דקות מוסיפים את המלח ולשים שתי דקות נוספות
  3. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים במגבת ומתפיחים עד להכפלת הנפח
  4.  בקערה מכינים את המלית ומערבבים את כל החומרים יחד פרט לירקות
  5. מחלקים את הבצק לכדורים, מרדדים כל כדור לעיגול, מניחים כף מהמלית באמצע ומעליה מסדרים את הירקות
  6. סוגרים את הבצק לצורת בצק המן ומסדרים על מגש עם נייר אפייה
  7. מתפיחים את המאפים כחצי שעה, מברישים בביצה ומפזרים מעל שומשום
  8. אופים ב-180 מעלות טורבו כ20-25 דקות

View this post on Instagram

A post shared by Tomer Umansky • תומר אומנסקי (@tomerumansky)